Λαζανάς: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία με εξαίρεση την Γ' Λυκείου»

Ο Μ. Λαζανάς, λοιμωξιολόγος, μέλος της επιτροπής υγείας του Σωτήρη Τσιόδρα προτείνει κλειστά σχολεία με μόνη εξαίρεση τους μαθητές της τρίτης Λυκείου.

Λαζανάς: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία με εξαίρεση την Γ' Λυκείου»

Μιλώντας στον Antenna ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής υγείας του Σωτήρη Τσιόδρα, Μ. Λαζανάς ζήτησε «κλειστά σχολεία» και πρόσθεσε ως μόνη εξαίρεση τους μαθητές της τρίτης Λυκείου «που διαβάζουν, έχουν άγχος και ενδεχομένως κρίνεται το μέλλον τους».

Πάντως, ο κ. Λαζανάς τόνισε πως το θέμα με τα σχολεία είναι το τελευταίο μιας σειράς μέτρων που πρέπει να ληφθούν.

«Πρέπει να ληφθούν όλα τα άλλα για να δουλέψει η οικονομία. Αλλά για να δουλέψει η οικονομία πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τους γονείς οι οποίοι θα πρέπει να είναι σπίτι για να προσέχουν τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά.

Αποκλιμάκωση των μέτρων

Ο κ. Λαζανάς τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση των μέτρων μετά το τέλος του Απριλίου.

«Και πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση καθώς πόσο να αντέξει ο κόσμος να κάθεται στο σπίτι; Πόσο να αντέξει η οικονομία την συνέχιση της καραντίνας; Για τα σχολεία θα πρέπει να αναμένουμε τα πρώτα στοιχεία από τις κινητές μονάδες Υγείας», είπε χαρακτηριστικά.

Καθολική χρήση μάσκας

Ο κ. Λαζανάς εμφανίστηκε υπέρμαχος της καθολικής χρήσης μάσκας την επόμενη ημέρα καθώς όπως τόνισε, όταν θα χαλαρώσουν τα μέτρα και θα επιστρέψει μία κάποιου είδους κανονικότητα, τα μέτρα προφύλαξης του πληθυσμού θα πρέπει να παραμείνουν.

«Την επόμενη ημέρα, ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει έναν υγιή πολίτη, συνεπώς άποψη μου είναι ότι όλοι προληπτικά θα πρέπει να φορούν μάσκα και για να μην κολλήσουν τον κορωνοϊό και για να προστατεύσουν τους συμπολίτες τους».

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι

Ο κ. Λαζανάς τόνισε πως το φετινό καλοκαίρι δεν θα μοιάζει με το προηγούμενο καθώς θα χρειαστεί καιρός για να επιστρέψει η κοινωνία σε μία κανονικότητα. Παράλληλα, τόνισε πως παρόλο που τα νούμερα δείχνουν ότι «πάμε καλά διατηρώ επιφυλάξεις καθώς αν δεν τηρηθούν τα μέτρα μπορεί τα νούμερα να ξεφύγουν».

Πηγή: in.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας