Κορονοϊός: Ανοίγουν τα σχολεία σε Δανία, Αυστρία

Την ώρα που στις περισσότερες χώρες του κόσμου, τα μέτρα γίνονται πιο αυστηρά, Δανία και Αυστρία ετοιμάζονται να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία! Στη Γαλλία, οι Αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να μην κάνουν σχέδια διακοπών όχι μόνο για το Πάσχα, αλλά και για τους καλοκαιρινούς μήνες

Κορονοϊός: Ανοίγουν τα σχολεία σε Δανία, Αυστρία

Την ώρα που στις περισσότερες χώρες του κόσμου, τα μέτρα γίνονται πιο αυστηρά, Δανία και Αυστρία ετοιμάζονται να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία!

Το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ προειδοποίησε ότι είναι πολύ πρόωρο να γίνεται λόγος για χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Την άποψη αυτή δεν συμμερίζονται σε Δανία και Αυστρία όπου ετοιμάζονται να ανοίξουν εκ νέου τα σχολεία.

Αντίθετα στη Γαλλία, όπου οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας είναι εξαπλάσιοι από την πολυπληθέστερη Γερμανία, είναι έτοιμοι να λάβουν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.

Οι Αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να μην κάνουν σχέδια διακοπών όχι μόνο για το Πάσχα, αλλά και για τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα, οι Αρχές ανακοίνωσαν την απαγόρευση του τζόγκινγκ από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 7 το απόγευμα στο Παρίσι.

Στη Γερμανία εξακολουθούν να ισχύουν αυστηρά μέτρα περιορισμού των συναναστροφών, ωστόσο εστίες μετάδοσης του ιού παραμένουν σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας.

Στη γερμανική επικράτεια καταγράφηκαν την Τρίτη (7/4) 173 νέοι θάνατοι, λιγότεροι από γειτονικές χώρες με πολύ μικρότερο πληθυσμό, όπως η Ολλανδία (234 θάνατοι την Τρίτη, 2.100 θάνατοι συνολικά) και η Σουηδία, όπου χθες (7/4) καταγράφηκε αύξηση των θανάτων κατά 19%.

Στην Ιταλία τώρα, που παραμένει η χώρα με τους περισσότερους θανάτους, χθες Τρίτη σημειώθηκε μείωση εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.