ΕΠΟ: Τηλε-εκπαίδευση για διαιτητές Α’ και Β’ κατηγορίας

Οι διαιτητές της Α' και Β' κατηγορίας συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους εξ αποστάσεως λόγω του κορωνοϊού

ΕΠΟ: Τηλε-εκπαίδευση για διαιτητές Α’ και Β’ κατηγορίας

Την εκπαίδευσή τους συνεχίζουν οι διαιτητές Α' και Β' κατηγορίας, έστω και εξ αποστάσεως. Την Τρίτη (7/4) η ΚΕΔ/ΕΠΟ γνωστοποίησε ότι λόγω του κορωνοϊού έχουν γίνει ήδη τρεις τηλεδιασκέψεις συνολικής διάρκειας 10 ωρών, κάτι που θα συνεχιστεί για όσο διάστημα θα βρίσκονται σε ισχύ τα μέτρα κοινωνικής προστασίας.

Aναλυτικά, η ανακοίνωση: «Οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις βρίσκονται σε απόλυτη αναστολή. Μέσα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη, όχι μόνον για τους αθλητές, αλλά και για τους διαιτητές περίοδο, η Ακαδημία Διαιτητών της Κ.Ε.Δ. προσάρμοσε το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα στα πλαίσια του Μένουμε Σπίτι, Μένουμε υγιείς.

Οι εθνικές και διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις βρίσκονται σε αναστολή και οι αγώνες όλων των κατηγοριών έχουν αναβληθεί, στο πλαίσιο της εφαρμογής διεθνώς των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid-19 και την προστασία της υγείας του πληθυσμού.

Η Ακαδημία Διαιτησίας της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, στο πλαίσιο αυτής της πρωτόγνωρης συγκυρίας, εισήγαγε και αξιοποιεί μια νέα μορφή “εξ αποστάσεως” εκπαίδευσης για όλα τα επίπεδα της Ελληνικής Διαιτησίας.

Εναρμονισμένος με τις επιταγές των καιρών του Μένουμε Σπίτι, Μένουμε Υγιείς, ο φορέας υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλες τις βαθμίδες διαιτησίας προσάρμοσε έγκαιρα τη δραστηριότητά του στη φιλοσοφία και τις δυνατότητες των on line διαδραστικών μαθημάτων, καθώς και της διδασκαλίας μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης από το σπίτι.

Από τις 27 Μαρτίου 2020, οι 26 Διαιτητές και 50 Βοηθοί Διαιτητές της Α' κατηγορίας, καθώς και οι 54 Διαιτητές της Β' κατηγορίας συμμετέχουν, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους, σε εβδομαδιαία video test σειράς φάσεων ποδοσφαιρικών αγώνων που τους αποστέλλονται και τα οποία στη συνέχεια αναλύονται με on line μαθήματα, εν είδει σεμιναρίων, μέσω διαδοχικών τηλεδιασκέψεων.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί με ιδιαίτερη επιτυχία 3 τηλεδιασκέψεις συνολικής διάρκειας 10 ωρών. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια εξαιρετικά αποτελεσματική προσαρμογή του πνεύματος και του περιεχομένου των σεμιναρίων που διεξάγονται στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου στο κλίμα και τις ιδιαιτερότητες της δύσκολης αυτής εποχής, κεντρική προτεραιότητα της οποίας είναι η προστασία της υγείας όλων μέσω της κατ' οίκον εργασίας.

Η δραστηριότητα θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό καθ' όσο διάστημα τα μέτρα κοινωνικής προστασίας θα βρίσκονται σε ισχύ, και μάλιστα στο άμεσο μέλλον προγραμματίζεται να επεκταθεί σε όλο το σώμα των διαιτητών, βοηθών διαιτητών, παρατηρητών και εκπαιδευτών εθνικών κατηγοριών.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ, η Ακαδημία Διαιτητών της ΚΕΔ και οι διαιτητές Α' και Β' κατηγορίας υποστηρίζουν και μετέχουν έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια #Μένουμε Σπίτι #Μένουμε Υγιείς #Μένουμε Ενεργοί και εύχονται σε όλους υγεία και υπομονή, ώστε με την απαιτούμενη προσήλωση στην τήρηση των μέτρων που θέσπισε η Πολιτεία, να έρθει πιο γρήγορα και ομαλά η ημέρα επιστροφής στα γήπεδα».