Ισπανία: Αύξηση των θανάτων από τον κορονοϊό μετά από πέντε ημέρες

Πέντε ολόκληρες ημέρες στην Ιβηρική χερσόνησο που τα θύματα του κορονοϊού μειωνόντουσαν μέρα με τη μέρα είχε αρχίσει να υπάρχει μια αισιοδοξία, όμως τα νέα νούμερα των θανάτων στην Ισπανία αυξήθηκαν και πάλι.

Ισπανία: Αύξηση των θανάτων από τον κορονοϊό μετά από πέντε  ημέρες

Αυξήθηκε και πάλι έπειτα από πέντε συνεχείς ημέρες μείωσης ο αριθμός των νέων θανάτων από την επιδημία covid-19 στην Ισπανία, με την καταγραφή 743 θανάτων κατά τις τελευταίες 24 ώρες, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 13.798.

Για την σύγκριση, το προηγούμενο 24ωρο, ο αριθμός των νέων θανάτων της επιδημίας ήταν 637.

Τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα του ιού κατά το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 5.478. Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας στην Ισπανία ανέρχονται σε 140.510.

Τις προηγούμενες ημέρες οι αριθμοί των καταγεγραμμένων θανάτων στην Ισπανία ήταν οι εξής:

Επιβραδύνθηκε για τέταρτη συνεχή ημέρα ο ρυθμός αύξησης των θανάτων στην Ισπανία, με 637 νέους θανάτους το τελευταίο εικοσιτετράωρο, που ανεβάζουν στους 13.055 το σύνολο των νεκρών της επιδημίας Covid-19 στη χώρα.

Ο αριθμός των θανάτων μειώνεται συνεχώς στην Ισπανία από την Πέμπτη, οπότε και καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός, δηλαδή 950.

Τα χθσινά στοιχεία δείχνουν ότι κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.273 νέα κρούσματα, επί συνολικού αριθμού 135.032 περιστατικών.


Η Ισπανία κατέγραψε προχθες 674 θανάτους από τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, αριθμός που μειώνεται για τρίτη συνεχή ημέρα, καθώς και η πίεση μειώνεται στα νοσοκομεία που έχουν κατακλυστεί από ασθενείς.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 12.418, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, και είναι ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων παγκοσμίως μετά την Ιταλία.


Αλλά ο απολογισμός των 637 θανάτων είναι ο χαμηλότερος τις τελευταίες δέκα ημέρες. Ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων κορυφώθηκε στους 950 την Πέμπτη 2 Απριλίου.

Στην Ισπανία η πίεση αρχίζει να αμβλύνεται χάρη στη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και στις μονάδες της εντατικής. θεραπείας, όπως ανακοίνωσε η Μαρία Χοσέ Σιέρα, του κέντρου αντιμετώπισης υγειονομικών κρίσεων. Όμως, έπειτα από 12.000 θανάτους, η Μαδρίτη εξετάζει την ιδέα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους δημόσιους χώρους