Οι καλύτερες ταινίες που θα δείτε στο Netflix

Το Netflix έχει προσθέσει στη λίστα του ορισμένες από τις δημοφιλέστερες, αλλά και από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, έχοντας βραβευτεί με Όσκαρ.

Οι καλύτερες ταινίες που θα δείτε στο Netflix

Ξέρουμε όλοι πώς πάει: ανοίγουμε το Netflix, τεράστια παράθυρα με βίντεο ξεκινούν να παίζουν και αμέσως βλέπουμε εικόνες από την επόμενη σειρά, stand up special ή ντοκιμαντέρ λανσάρει με κάθε ιντερνετική μεγαλοπρέπεια η πλατφόρμα. Τι συμβαίνει όμως όταν απλά θέλουμε να δούμε μια καλή ταινία;

Ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια το Netflix έχει μπει δυναμικά στη δημιουργία και (ψηφιακή) διανομή δικών του ταινιών, οι οποίες εκτός από τα συζητήσιμης καλλιτεχνικής αξίας Neflix Originals περιλαμβάνουν επίσης αριστουργηματικά φιλμ, με πιο πρόσφατα παραδείγματα τα «Ιρλανδός», «Ιστορία Γάμου» και το παραγωγής A24 «Uncut Gems». Παράλληλα, η πλατφόρμα διαθέτει έναν εκτεταμένο κατάλογο νέων και κλασικών ταινιών, τις οποίες ξεχωρίσαμε στον παρακάτω σύντομο οδηγό επιβίωσης, ώστε να μη χάσετε χρόνο ψάχνοντας την επόμενη φορά που αναζητήσετε μια ταινία για να χαλαρώσετε.

Σπουδαίοι σκηνοθέτες

Από τον Μάρτιν Σκορσέζε στον Κουέντιν Ταραντίνο, και από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ στον Πέδρο Αλμοδόβαρ, οι «μεγάλοι» της 7ης τέχνης βρίσκονται ελάχιστα κλικ μακριά σας. Εκτός από τον προαναφερθέντα «Ιρλανδό», θα βρείτε ακόμα τρεις ταινίες του Σκορσέζε, μεταξύ των οποίων τους φρενήρεις «Κακόφημους Δρόμους» και τα αιματηρά «Καλά Παιδιά».

Εάν νοσταλγείτε τον πρώιμο Ταραντίνο, (ξανα)δείτε το ατακαδόρικο «Pulp Fiction» ή περιηγηθείτε στους γουέστερν κόσμους των «Django ο Τιμωρός» και «Οι Μισητοί Οχτώ».

Με έξι ταινίες εκπροσωπείται ο Κιούμπρικ, με το «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» να είναι το απόλυτο must see. Ακόμα, αφεθείτε στη μαεστρία των τριών μερών του «Νονού» (Φράνσις Φορντ Κόπολα) και στην παράνοια που δίνει τον τόνο στο εκπληκτικό «Δέρμα που Κατοικώ» του Αλμοδόβαρ. Φυσικά, δεν ξεχνάμε τον μαέστρο του animation Χαγιάο Μιγιαζάκι, με 11 υπέροχες ταινίες του να φιλοξενούνται στην πλατφόρμα, όπως το σπουδαίο «Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων».

Οσκαρικά αξεπέραστες

Εάν έχετε ακουστά το «La La Land» (Νταμιέν Σαζέλ) μόνο από το περιβόητο μπέρδεμα που έγινε στα Όσκαρ, έχετε ευκαιρία να επανορθώσετε. Όχι τίποτα άλλο, είναι και ένα από τα ομορφότερα μιούζικαλ που έχουν κυκλοφορήσει τελευταία. Αν πάλι είστε λάτρεις ιστορικών προσωπικοτήτων, τότε ρίξτε μια ματιά στο «Λόγο του Βασιλιά» (Τομ Χούπερ) και την «Πιο Σκοτεινή Ώρα» (Τζο Ράιτ). Σε περίπτωση που ανησυχείτε για την οικονομική κρίση, αρκετές εξηγήσεις θα βρείτε στο γεμάτο σασπένς «Μεγάλο Σορτάρισμα» (Άνταμ Μακ Κέι), ενώ οι πιο εκλεκτικοί θα θαυμάσουν το αριστοτεχνικά φτιαγμένο φιλμ του Πολ Τόμας Άντερσον «Αόρατη Κλωστή», με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις σε μια ακόμα αψεγάδιαστη ερμηνεία.

Ξέφρενα feelgood

Γέλιο μέχρι δακρύων βλέποντας τα φιλμ των Monty Python («Ένας Προφήτης μα τι Προφήτης»,«Το Νόημα της Ζωής», «Το Αδελφάτο των Ιπποτών της Ελεεινής Τραπέζης»), δείτε πόσο στραβά μπορεί να πάει μια ζόμπι αποκάλυψη στο απολαυστικό «Shaun of the Dead» (Έντγκαρ Ράιτ), διαλέξτε πλευρές στα ξεκαρδιστικά ερωτικά μπερδέματα του «She's Gotta Have It» (Σπάικ Λι), ενώ οι φίλοι του cult θα φωνάξουν «can you dig it?!» βλέποντας το αξέχαστο «Warriors» (Γουόλτερ Χιλ).

Σινεφίλ απολαύσεις

Μάθετε τα μυστικά του voguing στο φλογερό ντοκιμαντέρ «Paris is Burning» (Τζένι Λίβινγκστον), μείνετε άναυδοι με την «Οδύσσεια του Κυρίου Λαζαρέσκου» (Κρίστι Πούιου), ανακαλύψτε γιατί είναι διάσημο το «Εξπρές του Μεσονυχτίου» (Άλαν Πάρκερ) και κρατήστε την ανάσα σας καθώς μια εκδίκηση παίρνει σάρκα και οστά στο «Old Boy» (Παρκ Τσαν-Γουκ).

Πηγή: αθηνόραμα