Ισπανία: Τέταρτη συνεχόμενη μέρα που μειώνονται τα θύματα του κορονοϊού

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην Ιβηρική Χερσόνησο, καθώς οι θάνατοι μειώνονται τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Τη χθεσινή ημέρα οι θάνατοι στην Ισπανία ήταν 637.

Ισπανία: Τέταρτη συνεχόμενη μέρα που μειώνονται τα θύματα του κορονοϊού

Επιβραδύνθηκε για τέταρτη συνεχή ημέρα ο ρυθμός αύξησης των θανάτων στην Ισπανία, με 637 νέους θανάτους το τελευταίο εικοσιτετράωρο, που ανεβάζουν στους 13.055 το σύνολο των νεκρών της επιδημίας Covid-19 στη χώρα.

Ο αριθμός των θανάτων μειώνεται συνεχώς στην Ισπανία από την Πέμπτη, οπότε και καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός, δηλαδή 950.

Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.273 νέα κρούσματα, επί συνολικού αριθμού 135.032 περιστατικών.

Τα χθεσινά θύματα του κορονοϊού στην Ισπανία

Η Ισπανία κατέγραψε χθες 674 θανάτους από τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, αριθμός που μειώνεται για τρίτη συνεχή ημέρα, καθώς και η πίεση μειώνεται στα νοσοκομεία που έχουν κατακλυστεί από ασθενείς.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 12.418, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, και είναι ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων παγκοσμίως μετά την Ιταλία.

Σήμερα στην Ισπανία

Αλλά ο απολογισμός των 637 θανάτων είναι ο χαμηλότερος τις τελευταίες δέκα ημέρες. Ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων κορυφώθηκε στους 950 την Πέμπτη 2 Απριλίου.

Στην Ισπανία η πίεση αρχίζει να αμβλύνεται χάρη στη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και στις μονάδες της εντατικής. θεραπείας, όπως ανακοίνωσε η Μαρία Χοσέ Σιέρα, του κέντρου αντιμετώπισης υγειονομικών κρίσεων. Όμως, έπειτα από 12.000 θανάτους, η Μαδρίτη εξετάζει την ιδέα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους δημόσιους χώρους.