Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στη συγκέντρωση στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία (vid)

Περίπου 100 πιστοί συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (3/4) στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας με την Ελληνική Αστυνομία να κάνει λόγο για μία σύλληψη και ταυτοποίησης έξι ακόμα ανθρώπων. 

Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στη συγκέντρωση στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία (vid)

Συγκέντρωση έξω από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Αγία Βαρβάρα πραγματοποίησαν 100 πιστοί οι οποίοι παραβίασαν τα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού για να εκκλησιαστούν. Η συγκέντρωση έγινε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (3/4) στο προαύλιο της εκκλησίας, με τους κατοίκους της περιοχής να ενημερώνουν την Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, «διενεργείται έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων, τα οποία παραβιάζοντας τα μέτρα πρόληψης για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού, συμμετείχαν σε συγκέντρωση με συνωστισμό περίπου 100 ατόμων, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία στην Αγία Βαρβάρα, απογευματινές ώρες της Παρασκευής 3/4/2020».

Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν έξι άτομα, ένα εκ των οποίων συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται.