Κακοκαιρία: Προβλήματα στη Σκιάθο, πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια

Η ολονύχτια βροχόπτωση στη Σκιάθο απέφερε προβλήματα στο νησί με τις τοπικές αρχές να δίνουν μάχη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Κακοκαιρία: Προβλήματα στη Σκιάθο, πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια

Προβλήματα καταγράφονται στη Σκιάθο εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες το νησί των Σποράδων.

Η ολονύχτια βροχόπτωση έχει προκαλέσει αρκετά πλημμυρικά φαινόμενα, προξενώντας ζημιές σε δρόμους και μεμονωμένο αριθμό καταστημάτων και σπιτιών στην περιοχή της Χώρας.

Μάλιστα, η βροχόπτωση συνεχίζεται έως αυτή την ώρα, με την ποσότητα του νερού ωστόσο, να είναι εμφανώς μειωμένη σε σχέση με το βράδυ.

Στην περιοχή «Δέλτα», κοντά στο αεροδρόμιο «Παπαδιαμάντης», το ύψος του νερού φθάνει τα 40 εκατοστά, ενώ προβλήματα καταγράφονται και στον περιφερειακό δρόμο της Χώρας.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, επεσήμανε ότι «καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας δίναμε μάχη για να αποτρέψουμε τα χειρότερα, διότι το νερό που έπεφτε στη Σκιάθο ήταν τόσο πολύ που σήμανε συναγερμός».

«Μέχρι τις 3.30 το πρωί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Δήμου, αλλά και κάτοικοι προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να σώσουμε ανθρώπους αν απαιτείτο».

«Τώρα έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο νησί, αλλά οι ζημιές είναι μεγάλες. Πρέπει να δούμε στη συνέχεια τι γίνεται και στην ύπαιθρο του νησιού και κυρίως σε ευαίσθητες περιοχές στον άξονα Σκιάθου -Κουκουναριών» κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της συνεχούς βροχόπτωσης, προβλήματα δημιουργούνται και από τους ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους, η ένταση των οποίων ξεπερνάει τα 8 μποφόρ.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr