10306: Νέα τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης για τον κορoνοϊό

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται από σήμερα Σάββατο (4/4) η νέα τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης «10306», στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών του κορoνοϊού.

10306: Νέα τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης για τον κορoνοϊό

Πρόκειται για τηλεφωνική γραμμή, στην οποία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν για συμβουλευτική, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη. Αναλυτικά οι παροχές:

  • Παροχή ψυχολογικής στήριξης: 24ωρη λειτουργία.
  • Παροχή ψυχιατρικής βοήθειας σε πάσχοντες από ψυχικό νόσημα: λειτουργία από 08.00 έως 20.00.
  • Παροχή ψυχολογικής στήριξης παιδιών και οικογενειών: 24ωρη λειτουργία.
  • Παροχή ψυχολογικής στήριξης υγειονομικού προσωπικού: λειτουργία από 08.00 έως 20.00
  • Παροχή κοινωνικής στήριξης: λειτουργία από 08.00 έως 20.00

«Ο κορονoϊός, μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με μια καινούργια πραγματικότητα και με βαθιές ανατροπές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας, προκαλώντας συχνά πρωτόγνωρα συναισθήματα» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας.

Η νέα τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), την Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ», το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), το «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών ψυχολόγων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «θα προσφέρει ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα, που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ψυχικής υγείας, για παράδειγμα παθολογικό άγχος, παθολογικό φόβο, πανικό, να μιλήσουν, να στηριχθούν και να έρθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος».

naftemporiki.gr