Κορονοϊός: 67 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξαν ακόμη τέσσερις

Πέθαναν ακόμη τέσσερις συμπολίτες μας από τον κορονοϊό - Έφτασαν τους  67 οι νεκροί στην Ελλάδα.

Κορονοϊός: 67 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξαν ακόμη τέσσερις

Αυξάνονται οι νεκροί στην Ελλάδα καθώς τις τελευταίες ώρες κατέληξαν ακόμη τέσσερις συμπολίτες μας από τον κορονοϊό.

Πρόκειται για ένα 84χρονο άντρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μια γυναίκα ηλικίας 91 ετών, από το νοσοκομείο «Αττικόν», έναν 82χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και έναν 65χρονο άντρα που κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ.

Χθες το βράδυ έγιναν γνωστοί τέσσερις ακόμα θάνατοι. Πρόκειται για έναν 68χρονο άνδρα στο νοσοκομείο Αττικόν, έναν άνδρα 41 ετών που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και δύο γυναίκες 85 και 89 ετών, στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα αντίστοιχα.

Τσιόδρας: «99 νέα κρούσματα, στα 71 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών» (vid)

Νωρίτερα, το απόγευμα της Παρασκευής ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 59 νεκρούς και 99 νέα κρούσματα. Τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού έχουν διαμορφωθεί σε 1.613. Την ίδια στιγμή 92 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη, όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος. Επιπλέον 11 άτομα αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε, επίσης, πως μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί 22.437 εργαστηριακά τεστ.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στα ζώα συντροφιάς και πιο συγκεκριμένα στις γάτες για τις οποίες υπήρχαν κάποιες δημοσιεύσεις που υποστήριζαν ότι μολύνονται από τον ιό και διερευνάται η πιθανότητα μετάδοσής του στον άνθρωπο.

«Μια υπό δημοσιεύσει μελέτη ότι και οι γάτες μπορούν να μολυνθούν με ήπια λοίμωξη από τον ιό, όχι όμως τα σκυλιά, τα κοτόπουλα, το γουρούνια και οι πάπιες. Νομίζω ότι όσοι έχουν γάτες δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς ακόμη και αυτός ο πειραματικός τρόπος μόλυνσής τους δεν φαίνεται να σχετίζεται με την μετάδοση του ιού στον άνθρωπο.

Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει αυτά τα στοιχεία να οδηγούν σε εγκατάλειψη των κατοικίδιων, γιατί με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν προκύπτει να έχουν κάποιο σοβαρό ρόλο στη μετάδοση του ιού σε ανθρώπους».