Το νέο αποτελεσματικό φάρμακο κατά του κορονοϊού - Τι είπε ο Τσιόδρας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε αναφορά στο νέο αποτελεσματικό φάρμακο κατά του κορονοϊού και στις μελέτες από την Κίνα που έδειξαν πως αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο από κάθε άλλο.

Το νέο αποτελεσματικό φάρμακο κατά του κορονοϊού - Τι είπε ο Τσιόδρας

Στην καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε και σε ένα νέο φάρμακο που μοιάζει να είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από κάθε άλλο που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

«Οι έρευνες της Ακαδημία Επιστημών της Κίνας δείχνουν πρόοδο όσον αφορά την ανακάλυψη νέου πειραματικού φαρμάκου έναντι του κορονοϊού, που θα δοκιμαστεί για την καταπολέμηση αλλά και την πρόληψη της λοιμώξεως από τον ιό στον άνθρωπο. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στα πειράματα που έγιναν απ' όλα τα φάρμακα που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα στην ανθρωπότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Πρόκειται για έναν ισχυρό αναστολέα σύντηξης ek1c4 που μοιάζει να έχει την ικανότητα να εμποδίσει τη μόλυνση του ανθρώπου από τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα στοχεύει στη λεγόμενη πρωτεΐνη-ακίδα την οποία χρησιμοποιεί ο ιός για να γραπωθεί στην επιφάνεια του υγιούς κυττάρου προκειμένου να το μολύνει και να συνεχίσει τον πολλαπλασιασμό στο ανθρώπινο σώμα.

Κατά τα άλλα την Κυριακή (5/4) δεν θα γίνει τηλεοπτικά η ενημέρωση για τις εξελίξεις της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το Σάββατο 4 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 18.00 η τηλεοπτική ενημέρωση του εκπροσώπου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδιαλιά.

Ωστόσο η ενημέρωση δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεοπτικά την Κυριακή 5 Απριλίου, αλλά το υπουργείο Υγείας θα εκδώσει ανακοίνωση στην οποία θα ενημερώνει τον κόσμο για τις εξελίξεις της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τη Δευτέρα 6 Απριλίου η ενημέρωση θα γίνει και πάλι τηλεοπτικά όπως συνήθως.

Εξάλλου, κατά τη σημερινή (3/4) ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε:

  • 99 νέα κρούσματα
  • 92 διασωληνωμένους ασθενείς με μέση ηλικία τα 66 έτη
  • Οι θάνατοι ανέρχονται στους 59, εκ των οποίων 49 άνδρες και 10 γυναίκες
  • 95% των θανόντων είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών
  • 119 από τα κρούσματα εντοπίστηκαν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
  • 57% των διασωληνωμένων έχουν υποκείμενο νόσημα
  • Από την αρχή της επιδημίας έχουν διενεργηθεί 22.437 μοριακοί έλεγχοι για κρούσματα
  • 11 ασθενείς πήραν εξιτήριο από τις ΜΕΘ