Υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού: Ξεκινούν οι εργασίες στο Ελληνικό

Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες στο Ελληνικό, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού-Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού: Ξεκινούν οι εργασίες στο Ελληνικό

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό, με την ελληνική οικονομία να ψάχνει «αχτίδα φωτός» σε μια στιγμή που η πανδημία του κορονοϊού έχει επισκιάσει τα πάντα.

Όπως έγινε γνωστό, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων άναψε το πράσινο φως για την κατεδάφιση κτισμάτων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, γεγονός που επιτρέπει την άμεση έναρξη εργασιών.

Ειδικότερα, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, που συνεδρίασε σήμερα (2/4), γνωμοδότησε θετικά και ομόφωνα στο αίτημα της «Ελληνικό ΑΕ».

«Το ΚΣΝΜ γνωμοδότησε θετικά και ομόφωνα για την εφαρμογή του άρθρου 67 του ν. 4663/2020 (ΦΕΚ Α 30) εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά και την κατεδάφιση κτισμάτων, εγκαταστάσεων, συνοδών υποστηρικτικών δομών και κατασκευών διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου αυτών, σύμφωνα με την υποβληθείσα τεχνική έκθεση και τα συνοδεύοντα αυτή σχέδια».

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τη σημερινή θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, η οποία έπεται της επίσης ομόφωνης γνωμοδότησης για το ίδιο θέμα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υποστηρίζει την εργώδη προσπάθεια του υπουργείου Ανάπτυξης να επισπεύσει τις εργασίες στο Ελληνικό.

Οι έκτακτες συνθήκες στις οποίες ζούμε καθιστούν επιτακτική την ανάγκη καλών ειδήσεων για την οικονομία της χώρας μας. Η έγκριση από τα ανώτατα γνωμοδοτικά όργανα του ΥΠΠΟΑ των διαπιστωτικών πράξεων επιτρέπει την έναρξη άμεσων εργασιών στο πεδίο που θα δώσει ανάσα στην επανεκκίνηση της οικονομίας».