Κορονοϊός: 119 κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανοιχτά του Πειραιά

Θετικά στον κορονοϊό είναι 119 δείγματα που ελήφθησαν από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται σε καραντίνα ανοιχτά του Πειραιά.

Κορονοϊός: 119  κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανοιχτά του Πειραιά

Θετικά στον κορονοϊό είναι 119 δείγματα που ελήφθησαν από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται σε καραντίνα ανοιχτά του Πειραιά.

Η στρατηγική που θα εφαρμοστεί για τη διαχείριση των περιστατικών αναμένεται να αποφασιστεί από τις αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει πάρει δείγματα και από τους 383 επιβαίνοντες του πλοίου και τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του τεστ.

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Αρόδο στον Πειραιά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Το πλήρωμα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπως και οι υπόλοιποι ναυτικοί θα παραμείνουν σε καραντίνα στο πλοίο για τουλάχιστον 12 ημέρες.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος», που είχε ναυλωθεί και μετέφερε ναυτικούς για να επανδρώσουν άλλο πλοίο στην Ισπανία, βρισκόταν εδώ και ημέρες αρόδο στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της από 21/3 υπουργικής απόφασης με περιοριστικά μέτρα για τους κατάπλους των σκαφών και των πλοίων στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε ναυλωθεί από εταιρεία της Μάλτας και Τούρκο ιδιοκτήτη να μεταφέρει στην Ισπανία 349 ναυτικούς μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες προκειμένου να επανδρώσουν άλλο πλοίο εκεί. Ωστόσο δεν μπόρεσε να καταπλεύσει εκεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλει οι αρχές της Ισπανίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Κρούσμα κορονοϊού σε πλοίο ανοιχτά του Πειραιά

Έτσι το πλοίο πήρε εντολή από τη ναυλώτρια εταιρεία να μεταφέρει τα πληρώματα στην Τουρκία, αλλά οι τουρκικές αρχές επέτρεπαν μόνο στους Τούρκους υπηκόους να αποβιβαστούν στο τουρκικό έδαφος, με αποτέλεσμα το πλοίο να παραμένει εδώ και καιρό έξω από το λιμάνι του Πειραιά περιμένοντας οδηγίες.