Γιατρός σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης: «Είναι μια εμπόλεμη ζώνη»! (vid, pic)

Δύσκολες στιγμές για τη Νέα Υόρκη και σκηνές χάους στα νοσοκομεία της πόλης λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού. Απελπισμένοι οι γιατροί.

Γιατρός σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης: «Είναι μια εμπόλεμη ζώνη»! (vid, pic)

Δύσκολες στιγμές για τη Νέα Υόρκη και σκηνές χάους στα νοσοκομεία της πόλης λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Οι γιατροί απελπισμένοι εκλιπαρούν για βοήθεια προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα κρούσματα, την ώρα που οι νεκροί στην πόλη της Νέας Υόρκης έχουν ξεπεράσει τους 1.000 και τα κρούσματα τα 43.119!

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης μέχρι το βράδυ της Τρίτης μετρούσε 76.049 κρούσματα κορονοϊού και 1.550 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο.

Στο νοσοκομείο Brookdale στο Μπρούκλιν, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό είναι με... δεμένα τα χέρια και σε αρκετές περιπτώσεις δεν ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Το νοσοκομείο με 370 κρεβάτια είναι όχι απλά πλήρες αλλά είναι γεμάτο ασθενείς!

Μια γιατρός σε απελπισία περιέγραψε το νοσοκομείο ως εμπόλεμη ζώνη.

«Αυτή είναι μια εμπόλεμη ζώνη. Μια ιατρική εμπόλεμη ζώνη. Κάθε μέρα ζω τον πόνο την απόγνωση και τις απίστευτες ελλείψεις. Έχουμε ανάγκη τις προσευχές σας, την στήριξή σας.

Θέλουμε στολές, θέλουμε γάντια, θέλουμε μάσκες, θέλουμε χώρο! Πεθαίνουν μπροστά στα μάτια μου. Ο κορονοϊός σκοτώνει. Δεν κάνει διακρίσεις. Είτε είσαι λευκός, είτε μαύρος, είτε πλούσιος, είτε φτωχός».

Αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο είναι σύμφωνα με την γιατρό 100 ασθενείς με επιβεβαιωμένο κορονοϊό και άλλα 70 ύποπτα κρούσματα!

Το νεκροτομείο του νοσοκομείο είναι γεμάτο και οι νεκροί μεταφέρονται σε φορτηγό ψυγείο έξω από το νοσοκομείο!

Στο μεταξύ, ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο απογειώθηκε σήμερα Τετάρτη από αεροδρόμιο έξω από τη Μόσχα και κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ μεταφέροντας ιατρικό εξοπλισμό και μάσκες, όπως μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και συζήτησαν για το πως μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό.

«Ο Τραμπ δέχθηκε με ευγνωμοσύνη αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ενώ και ο Τραμπ είχε μιλήσει με ενθουσιασμό για τη ρωσική βοήθεια μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Πούτιν.