Σκλαβενίτης: Μοίρασε μπόνους 5 εκατομμυρίων ευρώ στους εργαζομένους!

Ένα ακόμη -από τα πολλά- παραδείγματα επιβράβευσης της δουλειάς των εργαζομένων έδωσε η «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕ», μοιράζοντας μπόνους ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ σε προσωπικό 25.000 ατόμων.

Σκλαβενίτης: Μοίρασε μπόνους 5 εκατομμυρίων ευρώ στους εργαζομένους!

Στην έκτακτη παροχή, συνολικού ύψους πέντε εκατ. ευρώ, προς τους εργαζόμενούς της, προχώρησε η «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕ».

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, το μπόνους καταβλήθηκε στους περίπου 25.000 εργαζόμενους ως αναγνώριση και επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας που έχουν καταβάλει τον τελευταίο μήνα για την άμεση τροφοδοσία του καταναλωτικού κοινού.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχα προγράμματα επιβράβευσης έχουν ανακοινώσει και άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Παράδειγμα η «Μασούτης», που αποφάσισε να διανείμει στο προσωπικό της το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών, ως επιπρόσθετη παροχή.

Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αλυσίδας σούπερ μάρκες, Γιάννης Μασούτης σε επιστολή προς τους εργαζομένους, τονίζοντας πως αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της ουσιαστικής συμβολής τους στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών που προκαλεί η κρίση του κορονοϊού, σύμφωνα με το Εθνος.

«Ως έμπρακτη αναγνώριση της ουσιαστικής συμβολής σας, θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών της εταιρείας μας θα διατεθεί τον Δεκέμβριο ως επιπρόσθετη παροχή, στους εργαζόμενους της 1ης γραμμής των καταστημάτων: ταμίες, πωλητές, αποθηκάριους και άλλες ειδικότητες που υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία, σε αυτή την δοκιμασία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πρόκειται, όπως λέει, για μια απόφαση που απορρέει από την πίστη της οικογένειας Μασούτη πως η δύναμή της, είναι οι άνθρωποί της. «Μαζί, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στην απίστευτη πίεση που δέχθηκε και δέχεται καθημερινά, η λειτουργία των καταστημάτων μας και γι’ αυτό, θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά την καθεμία και τον καθένα από εσάς», σημειώνει.

Να σημειωθεί πως η Μασούτης διαθέτει σήμερα δίκτυο 331 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 56 βρίσκονται στην Αττική και απασχολεί περίπου 8.500 εργαζόμενους. Το 2018, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 770 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε περίπου 13,6 εκατ. ευρώ.

topontiki.gr