Χαρδαλιάς: "Δεν γίνεται ένας αστυνομικός για κάθε απερίσκεπτο πολίτη-Κλείνει και η Ξανθη" (vid)

Ο Υφυπουργός Πολιτικής προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στον περιορισμό της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη, σε χωριά που τέθηκαν σε καραντίνα, στην παραλαβή υγειονομικού υλικού και στην απαράδεκτη εικόνα συνωστισμού έξω από τις τράπεζες.  

Χαρδαλιάς: "Δεν γίνεται ένας αστυνομικός για κάθε απερίσκεπτο πολίτη-Κλείνει και η Ξανθη" (vid)

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή ενημέρωση (31/3) αναφέρθηκε στον περιορισμό της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη, σε χωριά που τέθηκαν σε καραντίνα, στην παραλαβή υγειονομικού υλικού και στην απαράδεκτη εικόνα συνωστισμού έξω από τις τράπεζες.

«Οι επόμενες ήμερες είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και ιδίως ο Απρίλιος, η κατάσταση είναι ακόμα ρευστή και τίποτα δεν έχει κριθεί. Παρακολουθούμε στενά κάθε εξέλιξη και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε αναγκαία μέτρα. Αυτό έγινε και στη Θεσσαλονίκη και ειδικά στη Νέα Παραλία όπου αποφασίστηκε ο περιορισμός και είναι σε ισχύ από σήμερα το μεσημέρι και θα έχει διάρκεια 14 ημέρες.

Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στην απαράδεκτη εικόνα που είδαμε να στριμώχνονται έξω από τις τράπεζες. Σε πολλές περιπτώσεις παρενέβη η αστυνομία. Πρέπει να καταλάβουν όλοι γιατί δεν γίνεται σε κάθε απερίσκεπτο πολίτη να υπάρχει και ένας αστυνομικός.

Αναστείλαμε επίσης δύο λαϊκές αγορές στο Ήλιον λόγω μη τήρησης μέτρων που πρέπει να τηρούνται.

Λαμβάνοντας υπ όψιν τις εξελίξεις προχωράμε στη λήψη πρόσθετων μέτρων τοπικού χαρακτήρα. Σε καραντίνα τέθηκε η Μεσοποταμία του Δήμου Καστοριάς, από τις 8 το βράδυ και για 14 ημέρες διάρκεια. Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος παρά μόνο για τροφοδοσία.

Επίσης, λαμβάνονται πρόσθετα περιοριστικά μέτρα από σήμερα στις 8 το πρωί στη μετακίνηση των πολιτών στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.

Στους 5 αυτούς δήμους απαγορεύεται η κυκλοφορία από 8 βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί.

Επίσης, αναστέλλονται οι εξαιρέσεις στην κίνηση στις εξής περιπτώσεις:

* Κίνηση παροχής βοήθειας ανάγκης (Β4). Αυτή θα γίνεται από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, από τους οικείους δήμους)

* Μετάβαση σε τελετή (Β5). Μοναδική εξαίρεση η περίπτωση κηδείας, στην οποία θα παραβρίσκεται μόνο το στενό συγγενικό περιβάλλον του νεκρού.

* Σωματική άσκηση - κίνηση για τις ανάγκες κατοικιδίου (Β6). Μοναδική εξαίρεση η κίνηση κατοικιδίου που θα επιτρέπεται για 15 λεπτά πέριξ της οικίας του κατόχου.

* Επίσης στα σούπερ μάρκετ καθίσταται υποχρεωτική η αναλογία 1 πελάτης ανά 20 τ.μ. χώρου

«Εκπέμπουμε SOS να μείνουν σπίτι τους οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, ο κίνδυνος διασποράς είναι μεγάλος» είπε ο κ. Χαρδαλιάς για να καταλήξει: «Θα είναι αυστηρός ο έλεγχος των μέτρων, όσο πιο πιστά τα ακολουθήσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα αρθούν».

Έγινε η παραλαβή 8.200.000 προστατευτικών μασκών από την Κίνα. Είναι ένα τμήμα των 13 εκ. που έχουν γίνει δωρεά από το ίδρυμα Ωνάση. Οι Έλληνες Εφοπλιστές συγκέντρωσαν παραπάνω από

Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό όλοι θα είμαστε στα σπίτια μας. Θα ανταλλάξουμε ευχές από το τηλέφωνο για να προστατεύσουμε όσους αγαπάμε και όσους μας αγαπούν. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, όσο το τηρήσουμε τόσο πιο γρήγορα θα κερδίσουμε τον πόλεμο».