Πέτσας: «Σχεδιάζουμε αυστηροποίηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας» (vid)

Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα ετοιμάζεται να πάρει η Κυβέρνηση αναφορικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας σύμφωνα με τα όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας στο Mega.

Πέτσας: «Σχεδιάζουμε αυστηροποίηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας» (vid)

Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα ετοιμάζεται να πάρει η Κυβέρνηση αναφορικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», υπογράμμισε ότι οι εικόνες με τον κόσμο να συνωστίζεται σε χώρους αναψυχής ή τράπεζες «δεν είναι αποδεκτές» κι ως εκ τούτου η Κυβέρνηση σχεδιάζει «την αυστηροποίηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας».

«Δεν θέλουμε ο κόσμος να είναι κλεισμένος μέσα, αλλά δεν χρειάζεται να γίνεται κατάχρηση» σημείωσε αρχικά, λέγοντας ότι προς στιγμή δεν εξετάζονται μέτρα καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Σχετικά με την «πορεία» του κορονοϊού, έκανε λόγο πως «βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση του ιού. Αρκετοί που νόσησαν άρχισαν να εξέρχονται των ΜΕΘ και των νοσοκομείων, ή από τα σπίτια τους εάν είχαν ήπια συμπτώματα», ενώ προανήγγειλε «τεστ αντισωμάτων για να διακριβωθεί η πραγματική διασπορά του ιού στον πληθυσμό».

Σχολιάζοντας γενικότερα τα μέτρα προστασίας, επισήμανε ότι «τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού», ενώ σχετικά με το Πάσχα, είπε ότι «φέτος θα είναι αλλιώς. Έχουμε ευθύνη απέναντι σε αυτούς που αγαπάμε. Θα έχουμε μετά πολλά χρόνια να γιορτάζουμε το Πάσχα όπως θέλουμε».

Τα μέτρα στήριξης

Αναφορικά με το πακέτο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τον κορονοϊό, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι αυτά εκτείνονται μέχρι τον Μάιο.

«Στον σχεδιασμό που έχουμε έως τώρα δεν προβλέπεται περικοπή συντάξεων και μισθών στο δημόσιο τομέα. Κάνεις δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα πάει η πανδημία. Η στάση μας θα επαναξιολογηθεί το Μαϊο» τόνισε.

Επανέλαβε ότι δεν θα γίνει «καμία απόλυση ή μείωση μισθού» μετά τις 18 Μαρτίου, «λόγω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου», ενώ γνωστοποίησε ότι προσεχώς εκκινούν δύο προγράμματα για τους μακροχρόνιας άνεργους, συνολικής δυνατότητας, περί τα 137.000 άτομα.

Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης ιδιωτικών κλινικών, ως τελευταίο σενάριο, εάν η κρίση του κορονοϊού στη χώρα έχει μεγάλη έξαρση.