Δώρο Πάσχα: Σε όλους και στο ακέραιο με επιδότηση από το κράτος

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του, από όλες τις επιχειρήσεις προς όλους τους εργαζόμενους.

Δώρο Πάσχα: Σε όλους και στο ακέραιο με επιδότηση από το κράτος

Ένα νέο πακέτο οκτώ μέτρων για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων για τον Απρίλιο, με την αύξηση παράλληλα του συμπληρωματικού προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών κατά 5 δισ. ευρώ (από 4 δισ. ευρώ), ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Συνολικά έως σήμερα, τα μέτρα στήριξης ανέρχονται σε 6,8 δισ. ευρώ ή σε 3,5% του ΑΕΠ. Με τον υπουργό Οικονομικών, να επισημαίνει ότι η ζημία στην οικονομία, λόγω της πανδημίας, είναι βραχυπρόθεσμα σημαντική, αλλά θα είναι παροδική, διότι η γενεσιουργός αιτία δεν είναι εγγενής.

Στο πλαίσιο της 4ης δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε σήμερα γνωστοποιήθηκετις ισχύει γιοα το δώρο τουο Πάσχα.

ΟΑΕΔ: Καταβάλλονται επιδόματα, παροχές, Δώρο Πάσχα - Ηλεκτρονικά πλέον η έκδοση δελτίου ανεργίας

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα:

Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του, από όλες τις επιχειρήσεις προς όλους τους εργαζόμενους. Οι επιχειρήσεις που δεν καλύπτονται από τις έως σήμερα προβλέψεις για τα μέτρα στήριξης, πρέπει να καταβάλουν το δώρο στις προβλεπόμενες από τον νόμο προθεσμίες.

Στην περίπτωση που η εργασιακή σχέση των απασχολουμένων σε επιχειρήσεις τίθεται σε προσωρινή αναστολή, το τμήμα του δώρου του Πάσχα που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης καταβάλλεται από τον προϋπολογισμό.

Επιπλέον, 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση. Εκτιμάται ότι αυτή θα καταβληθεί έως τις 10 Απριλίου.