Τσιόδρας: «95 νέα κρούσματα, στους 38 οι θάνατοι» (vid)

Στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε λόγο για 95 νέα κρούσματα, τα οποία φέρνουν τον συνολικό αριθμό στα 1.156, ενώ οι νεκροί στη χώρα μας είναι πλέον 38.

Τσιόδρας: «95 νέα κρούσματα, στους 38 οι θάνατοι» (vid)

Κατά τη σημερινή (29/3) ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε:

Στην Ελλάδα έχουμε:

  • 95 νέα κρούσματα
  • 69 διασωληνωμένους ασθενείς
  • Οι θάνατοι ανέρχονται στους 38, εκ των οποίων 29 άνδρες και 9 γυναίκες
  • Μέση ηλικία των θανόντων τα 71 έτη
  • Από την αρχή της επιδημίας έχουν διενεργηθεί 15.151 μοριακοί έλεγχοι για κρούσματα.
  • Ένας ασθενής σήμερα αποσωληνώθηκε και ένας πήρε εξιτήριο.

Τσιόδρας: "Ο ιός προκαλεί σοβαρή πνευμονία, που απαιτεί νοσηλεία. Προσοχή στην παραπληροφόρηση που μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό. Η καμπύλη στη χώρα μας δείχνει βραδύτερο ρυθμό αύξησης απ' ότι άλλες χώρες. Ο κόσμος όμως όπως τον ξέρουμε αλλάζει. Μετά από ενημέρωση της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ένας άνθρωπος που έμενε σε δομή αστέγων διαγνώσθηκε θετικός στον ιό και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε το μέρος".

Χαρδαλιάς: Παρατείνονται τα μέτρα σε καταστήματα και εκκλησίες

"Η προσωρινή απαγόρευση καταστημάτων παρατείνεται μέχρι τις 11 Απριλίου. Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα και στους χώρους λατρείας. Αποφασίστηκε η παράταση καραντίνας στη Δραγασιά και τη Δαμασκηνιά γι΄ακόμη μία εβδομάδα για προληπτικούς λόγους. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη, τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Περπατάμε σε μία λεπτή κόκκινη κλωστή".