Κορονοϊός: Η Αλβανία έστειλε εθελοντές γιατρούς στην Ιταλία!

Παρότι πρόκειται για μία από τις ασθενέστερες οικονομικά χώρες στην Ευρώπη, η Αλβανία προχώρησε σε μια αξιέπαινη κίνηση στέλνοντας εθελοντές γιατρούς στην Ιταλία, προκειμένου να βοηθήσουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

Κορονοϊός: Η Αλβανία έστειλε εθελοντές γιατρούς στην Ιταλία!

Η Αλβανία, μία από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, έστειλε μια ομάδα γιατρών και νοσηλευτών στη γειτονική Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μπέργκαμο σήμερα Σάββατο (28/3) για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα θα καταβάλει 11 εκατομμύρια λεκ (περίπου 90 χιλιάδες ευρώ) για να πληρώσει τους 30 εθελοντές, οι οποίοι θα εργαστούν για έναν μήνα στην περιοχή του Μπέργκαμο, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Η πρεσβεία της Ιταλίας στα Τίρανα επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος που μεταφέρει την ομάδα απογειώθηκε το απόγευμα σήμερα, προσθέτοντας: «Ευχαριστούμε την αλβανική κυβέρνηση για αυτή την πράξη αλληλεγγύης και αγάπης. Για πάντα ενωμένοι».

Στην Αλβανία έχουν καταγραφεί 197 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας και 10 θάνατοι. Στην Ιταλία, με πάνω από 9.000 νεκρούς, η περιοχή του Μπέργκαμο είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο.

Η Ρώμη βοήθησε την Αλβανία στις κρίσεις που αντιμετώπισε μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και τα Τίρανα θεωρούν ότι η παροχή βοήθειας τώρα είναι μια ευκαιρία για να ξεπληρώσουν αυτό το χρέος, έστω και αν η συμβολή τους είναι μικρή. Περίπου 400.000 Αλβανοί ζουν και εργάζονται στην Ιταλία.

Πηγή: topontiki.gr