Κορονοϊός στις ΗΠΑ: «Μαύρο» ρεκόρ 345 θανάτων σε 24 ώρες - 18.000 νέα κρούσματα

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων λόγω του κορονοϊού καταγράφουν πλέον οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν 345 νεκροί από τον Covid-19.

Κορονοϊός στις ΗΠΑ: «Μαύρο» ρεκόρ 345 θανάτων σε 24 ώρες - 18.000 νέα κρούσματα

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 345 ανθρώπους στις ΗΠΑ, τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, ένα ρεκόρ, το οποίο ανεβάζει το σύνολο των θανάτων στη χώρα από τη νόσο Covid-19 σε 1.475.

Οι ΗΠΑ, που είναι πρώτες στον κόσμο σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (97.028), κατέγραψαν σε μία ημέρα σχεδόν 18.000 νέα κρούσματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας φοβάται ότι η χώρα (και οι σχεδόν 330 εκατομμύρια κάτοικοί της) θα αποτελέσει το επόμενο επίκεντρο της πανδημίας.

Οι περισσότεροι νεκροί έχουν καταγραφεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, το επίκεντρο της επιδημίας εντός των ΗΠΑ. Ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο προβλέπει τα κρούσματα να κορυφωθούν σε περίπου 21 ημέρες, δηλαδή γύρω στις 17 Απριλίου.

Μάλιστα, πιθανολογείται ότι ο αριθμός των νοσούντων είναι πολύ μεγαλύτερος, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ παρουσιάζουν πλέον έλλειψη διαγνωστικών τεστ, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μοιραία και πολλές ακόμα χώρες ανά τον κόσμο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τουλάχιστον τα μισά κρούσματα έχουν καταγραφεί σε μόλις τρεις πολιτείες και συγκεκριμένα στη Ουάσινγκτον, στη Νέα Υόρκη και στην Καλιφόρνια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες πολιτείες να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τους κυβερνήτες τους.