Ο Τσιόδρας εισηγείται παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Κρούει τον κώδωνα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, επισημαίνοντας την ανάγκη αυστηρής τήρησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετά την 6η Απριλίου. 

Ο Τσιόδρας εισηγείται παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Την ανάγκη αυστηρής τήρησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετά τις 6 Απριλίου επισήμανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, τονίζοντας ότι αν τα μέτρα δεν πάρουν παράταση, η Ελλάδα θα κινδυνεύσει να γίνει σαν την Ιταλία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορονοϊό τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν τα μέτρα αρθούν, θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα με εκείνη στην Ιταλία». Ακολούθως επανέλαβε ότι ο κίνδυνος για σοβαρή νόσο είναι ιδιαίτερα αυξημένος για ηλικιωμένους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι δεν παρατηρείται μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας, αλλά εξήγησε ότι είμαστε ακόμα στην έναρξη της μάχης με τον ιό. Μια μάχη που, όπως τόνισε, θα έχει τις λιγότερες απώλειες αν «ο καθένας συνεχίσει να συμβάλλει από την πλευρά του, τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα αυτοπεριορισμού. Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, πρέπει να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε, παρότι δεν βλέπουμε εκθετική αύξηση των περιστατικών στη χώρα μας».

Ο λοιμωξιολόγος πρόσθεσε ότι «ο ΕΟΔΥ με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων παρακολουθεί και εκτιμά την πορεία του κορονοϊού στην πατρίδα μας και την Ευρώπη» και ανέφερε πως σε 14 ημέρες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού ανέβηκε από 3,3 σε 36,1 ανά 100.000 πληθυσμού, δηλαδή δεκαπλασιάστηκε, στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια τόνισε πως η εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας φαίνεται πως δεν παίρνει την επιθετική μορφή που βλέπουμε σε άλλες χώρες, όπως στην Ιταλία και την Ισπανία. Ωστόσο ο κ. Τσιόδρας επισήμανε πως δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα πρέπει να συνεχιστούν. «Στην επαρχία Χουμπέι τα μέτρα κράτησαν 10-11 εβδομάδες. Τώρα είμαστε στη φάση των μέτρων, η μη εκθετική αύξηση στην πατρίδα μας δίνει χρόνο για να οργανώσουμε τι θα κάνουμε μετά την άρση των μέτρων. Παραμένουμε σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης».

Πηγή: instanews.gr