ΟΑΕΔ: Νωρίτερα οι πληρωμές για Δώρο Πάσχα - επιδόματα ανεργίας

Νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές από τον ΟΑΕΔ, πιο συγκεκριμένα τα επιδόματα ανεργίας αλλά και το Δώρο του Πάσχα, όπως έκανε γνωστό ο οργανισμός του ΟΑΕΔ.

ΟΑΕΔ: Νωρίτερα οι πληρωμές για  Δώρο Πάσχα - επιδόματα ανεργίας

Νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές από τον ΟΑΕΔ, πιο συγκεκριμένα τα επιδόματα ανεργίας αλλά και το Δώρο του Πάσχα, όπως έκανε γνωστό ο οργανισμός του ΟΑΕΔ.

Λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί για την στήριξη του εργατικού δυναμικού ο ΟΑΕΔ αποφάσισε φέτος οι πληρωμές για τα επιδόματα μακροχρόνιας ανεργίας, τα τακτικά επιδόματα ανεργίας, το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων αλλά και η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το δώρο του Πάσχα να γίνουν νωρίτερα από τις συνηθισμένες φορές .

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 θα ξεκινήσει η προπληρωμή:

Νέο επίδομα 600 ευρώ ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας – Ποιους αφορά

-Των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από 31.03.2020 μέχρι και 03.05.2020.

-Των «δώρων» Πάσχα 2020 στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας.

Η προπληρωμή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από αυτούς, λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί προς αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού.

Οι συντάξεις

Κανονικά συνεχίζεται η καταβολή των συντάξεων για τον μήνα Απρίλιο. Από χθες οι συνταξιούχοι του δημοσίου μπορούν να «τραβήξουν» τα χρήματά τους μέσω ΑΤΜ βέβαια, αφού πλέον λόγω του κορονοϊού δεν μπορούν να πληρωθούν από το εσωτερικό των τραπεζών.

Μπορεί η επίσημη πληρωμή να είναι 27 του μήνα δηλαδή σήμερα αλλά ως γνωστό τα χρήματα πιστώνονται στους συνταξιούχους από το προηγούμενο απόγευμα.

Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, θα καταβληθούν στις 30 Μαρτίου 2020, ημέρα Δευτέρα.

Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Απριλίου 2020 την Πέμπτη 2 Απριλίου.

Τα επιδόματα

Όσο έχει να κάνει με τα προνοιακά επιδόματα, οι πληρωμές θα γίνουν την Τρίτη 31 Μαρτίου!

Αναλυτικά, θα καταβληθούν τα: αναπηρικά, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Ενοικίου-Στεγαστικής Συνδρομής, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, σύνταξη και το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων, Ομογενών, επίδομα παιδιού και επίδομα γέννησης.

Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ και του επιδόματος στέγασης ενημερώνονται μέσω SMS και e-mails για την παράταση της ισχύος της αίτησης τους κατά ένα μήνα, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στο Δήμο που ανήκουν ή σε Κέντρο Κοινότητας.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Για το επίδομα παιδιού η πρώτη δόση του 2020 θα καταβληθεί την 31η Μαρτίου για όσους έχουν υποβάλλει αίτηση και έχει εγκριθεί. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.