Ξαφνικά άδειασε ο Έβρος από μετανάστες - Δείτε εικόνες

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι συγκεντρωμένοι μετανάστες στον Έβρο άρχισαν να αποχωρούν, να μεταφέρουν στο δάσος σκηνές και άλλα υλικά, τα οποία και έκαψαν.

Ξαφνικά άδειασε ο Έβρος από μετανάστες - Δείτε εικόνες

Κινήσεις εκκένωσης του καταυλισμού των Καστανιών παρατηρήθηκαν χθες αργά το βράδυ από τις ελληνικές αρχές. Όπως αναφέρει το kathimerini.gr, λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να μεταφέρουν στο δάσος σκηνές και άλλα υλικά, τα οποία και έκαψαν. Παρατηρήθηκε επιπλέον μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία προς επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη, ενώ όλη αυτή η κινητοποίηση οργανώθηκε από τις τουρκικές αρχές.

Σε λίγη ώρα μεταβαίνει στην περιοχή και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ διατηρείται ο ύψιστος βαθμός επιφυλακής, καθώς το δάσος των Καστανιών είναι αρκετά πυκνό και η μετακίνηση σε αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αποπροσανατολίσει την προσοχή των αρχών αλλά και την ετοιμότητά τους.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι τα ελληνικά αμυντικά μέτρα δεν χαλαρώνουν, οι αρχές παραμένουν στη θέση τους, ενώ γίνεται εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης στις Καστανιές αλλά και στον υπόλοιπο Έβρο. Με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου η αμυντική διάταξη σε όλο το μήκος του Έβρου παραμένει ως έχει και πιθανές αλλαγές θα επανεξεταστούν εφόσον περάσει ικανός χρόνος.

Το πρωί η περιοχή ήταν άδεια, όπως φαίνεται και από το militaire.gr: