Στην Ελλάδα πέντε τόνοι χλωροκίνη - Ξεκίνησε η παρασκευή φαρμάκου για τον κορονοϊό

Όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, στη χώρα μας βρίσκονται πλέον πέντε τόνοι χλωροκίνης προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην παρασκευή φαρμάκου για τους ασθενείς που πάσχουν από κορονοϊό.

Στην Ελλάδα πέντε τόνοι χλωροκίνη - Ξεκίνησε η παρασκευή φαρμάκου για τον κορονοϊό

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, γνωστοποίησε ότι η χώρα μας διαθέτει πλέον πέντε τόνους χλωροκίνης που θα χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή φαρμάκου ενάντια στον κορονοϊό. Επεσήμανε ότι η χλωροκίνη έχει παρατηρηθεί ότι βοηθάει τους ασθενείς και συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η παραγωγή του φαρμάκου, το οποίο χρησιμοποιούταν σε ασθενείς με ελονοσία.

Όπως σημείωσε την Πέμπτη (26/3) στην ΕΡΤ: «Η χλωροκίνη είναι ένα φάρμακο που έχει δοκιμαστεί και τα πρώιμα αποτελέσματα δείχνουν ότι μπορεί να έχει κάποια θετική επίδραση στην αντιμετώπιση των ασθενών με λοίμωξη από κορονοϊό.

Αυτή τη στιγμή η ποσότητα έχει έρθει στην Ελλάδα από ελληνική φαρμακοβιομηχανία και έχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα.

Είναι ένα φάρμακο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία κατά το παρελθόν και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να το παράξουμε στην Ελλάδα και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στον κορονοϊό.

Πιστεύω ότι από αύριο θα είναι διαθέσιμο. Στην πρώτη φάση θα πάει στα νοσοκομεία».

Ο κ. Φιλίππου ξεκαθάρισε ότι η χλωροκίνη βοηθάει τους ασθενείς, αλλά δεν θεραπεύει από μόνη της τον Covid-19.