Συντάξεις: Συνεχίζεται η καταβολή, έρχονται τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ (αναπηρικά, ΚΕΑ, ενοικίου, παιδιού)

Κανονικά συνεχίζεται η καταβολή συντάξεων. Τηνεπόμενη εβδομάδα πληρωμές για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ (αναπηρικά, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Ενοικίου-Στεγαστικής Συνδρομής, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, σύνταξη και το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων, Ομογενών, επίδομα παιδιού και επίδομα γέννησης).

Συντάξεις: Συνεχίζεται η καταβολή, έρχονται τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ (αναπηρικά, ΚΕΑ, ενοικίου, παιδιού)

Κανονικά συνεχίζεται η καταβολή των συντάξεων για τον μήνα Απρίλιο, σήμερα Πέμπτη ενώ την Τρίτη 31 Μαρτίου την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν και οι πληρωμές για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Το απόγευμα κιόλας οι συνταξιούχοι του δημοσίου θα μπορούν να «τραβήξουν» τα χρήματά τους μέσω ΑΤΜ βέβαια, αφού πλέον λόγω του κορονοϊού δεν μπορούν να πληρωθούν από το εσωτερικό των τραπεζών.

Χ.Σταϊκούρας: Αναστολή των δόσεων για τους συνεπείς δανειολήπτες ζητά ο υπουργός

Μπορεί η επίσημη πληρωμή να είναι 27 του μήνα δηλαδή αύριο αλλά ως γνωστό τα χρήματα πιστώνονται στους συνταξιούχους από το προηγούμενο απόγευμα.

Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, θα καταβληθούν στις 30 Μαρτίου 2020, ημέρα Δευτέρα.

Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Απριλίου 2020 την Πέμπτη 2 Απριλίου.

Όσο έχει να κάνει με τα προνοιακά επιδόματα, οι πληρωμές θα γίνουν την Τρίτη 31 Μαρτίου!

Αναλυτικά, θα καταβληθούν τα: αναπηρικά, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Ενοικίου-Στεγαστικής Συνδρομής, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, σύνταξη και το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων, Ομογενών, επίδομα παιδιού και επίδομα γέννησης.

Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ και του επιδόματος στέγασης ενημερώνονται μέσω SMS και e-mails για την παράταση της ισχύος της αίτησης τους κατά ένα μήνα, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στο Δήμο που ανήκουν ή σε Κέντρο Κοινότητας.

Κορονοϊός: Γιατί η νόσος σκοτώνει περισσότερο άνδρες - Οι πρώτες μελέτες, τι λέει ο Τσιόδρας

Την Τρίτη 31 Μαρτίου θα πληρωθούν στους δικαιούχους όλα τα προνοιακά επιδόματα. Θα καταβληθούν τα: αναπηρικά, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Ενοικίου-Στεγαστικής Συνδρομής, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, σύνταξη και το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων, Ομογενών, επίδομα παιδιού και επίδομα γέννησης.

Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ και του επιδόματος στέγασης ενημερώνονται μέσω SMS και e-mails για την παράταση της ισχύος της αίτησής τους κατά ένα μήνα, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στο Δήμο που ανήκουν ή σε Κέντρο Κοινότητας.

Για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, Ενοικίου, ΚΕΑ, θα πληρωθούν όσων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Για το επίδομα παιδιού η πρώτη δόση του 2020 θα καταβληθεί την 31η Μαρτίου για όσους έχουν υποβάλλει αίτηση και έχει εγκριθεί. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.