Μ. Βορίδης: Τα μέτρα στήριξης των Ελλήνων παραγωγών

Οι προσπάθειες που γίνονται από πλευράς υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη στήριξη των κλάδων της πρωτογενούς παραγωγής, που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, θα παρουσιάσει ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης

Μ. Βορίδης: Τα μέτρα στήριξης των Ελλήνων παραγωγών

Τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση έκανε γνωστή την λίστα με τους ΚΑΔ που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης, παράλληλα ήρθαν κι άλλοι ΚΑΔ στην λίστα με τα μέτρα στήριξης.


Μετά από αυτό το μέτρο στήριξης που πήρε η κυβέρνηση έρχεται και επιπλέον μέτρο στήριξης για τους παραγωγούς, που θα το παρουσιάσει ο Μάκης Βορίδης.

Κορονοϊός. Οι εφαρμογές για τα 800 ευρώ και τα ενοίκια σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Οι προσπάθειες που γίνονται από πλευράς υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη στήριξη των κλάδων της πρωτογενούς παραγωγής, που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, θα παρουσιάσει ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης κατά τη συμμετοχή του Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης.


Η προσέγγιση και η στήριξη αυτή, όπως θα αναφερθεί, θα συνεκτιμάται αναλόγως με την εξέλιξη της κρίσης, μέσω μεθοδικότητας και επιμονής προκειμένου τα μέτρα στήριξης να κατευθύνονται στους παραγωγικούς τομείς που τα χρειάζονται περισσότερο.

Τσίπρας: Η Ελλάδα απέναντι σε δυο προκλήσεις (vid)


Τέλος, θα ζητηθεί η διαμόρφωση κατάλληλων πολιτικών και χρηματοδοτικών εργαλείων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα πρέπει να κινηθεί υιοθετώντας ευέλικτες πολιτικές τόσο στα ζητήματα των κρατικών ενισχύσεων όσο και στα ζητήματα της αξιοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ).

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας