«Βροχή» τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις!

Οι συστηματικοί έλεγχοι καλά κρατούν σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις άσκοπες μετακινήσεις. Μάλιστα τα πρόστιμα πέφτουν «βροχή».

«Βροχή» τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις!

Οι συστηματικοί έλεγχοι καλά κρατούν σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις άσκοπες μετακινήσεις. Μάλιστα τα πρόστιμα πέφτουν «βροχή».

Από το πρωί της Δευτέρας, που ισχύει το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας, μέχρι σήμερα Τρίτη το απόγευμα, έχουν βεβαιωθεί (766) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

234 στην Αττική,

94 στα Ιόνια Νησιά,

89 στη Δυτική Ελλάδα,

70 στην Πελοπόννησο,

58 στη Στερεά Ελλάδα,

45 στο Νότιο Αιγαίο,

44 στην Κρήτη,

33 στη Θεσσαλία,

29 στη Θεσσαλονίκη,

25 στην Κεντρική Μακεδονία,

19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

11 στην Ήπειρο,

9 στο Βόρειο Αιγαίο και

6 στη Δυτική Μακεδονία.

Οι συστηματικοί έλεγχοι φυσικά θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις άσκοπες μετακινήσεις.

Θυμίζουμε από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας μπήκε σε εφαρμογή η απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού.

ΜΕΤΡΑ - ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

- Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται για όσους εργάζονται, για επίσκεψη σε γιατρό ή στο φαρμακείο, μετάβαση σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, μετάβαση για παροχή βοήθειας, μετάβαση για τελετή.

- Οι πολίτες πρέπει να φέρουν πάντα μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο και το έντυπο κίνησης

- Στα διόδια θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι και πέρα από την επιβολή κυρώσεων και θα αναγκάζονται οι παραβάτες οδηγοί μέχρι και σε αναστροφή!

- Θα πετούν drone, που θα παρακολουθούν την κυκλοφορία στους δρόμους

- Μέσα στο αυτοκίνητο επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα (μαζί με τον οδηγό)

Κοινώς, οι λόγοι κυκλοφορίας που προβλέπονται είναι οι εξής: Μετακίνηση για εργασία, για αγορά καταναλωτικών αγαθών, για λόγους υγείας, για επιτακτικούς οικογενειακούς λόγους, για σωματική άσκηση κοντά στην οικία κατά μόνας ή ανά δύο ή για βόλτα κατοικιδίου, αλλά και για εξυπηρέτηση από δημόσια υπηρεσία.

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

-σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις, το υγειονομικό προσωπικό και υπαλλήλους της γγ προστασίας υπό προϋποθέσεις, πολιτικοί και βουλευτές. Τον έλεγχο διενεργεί η αστυνομία, η δημοτική αστυνομία και οι λιμενικές αρχές

-κίνηση για παροχή βοήθειας

-μετάβαση σε τελετή κηδεία, γάμος ή βάπτιση υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος

-εφάπαξ μετάβαση στην κύρια κατοικία