Τηλεοπτικό διάγγελμα σήμερα Τρίτη (24/3) από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Αργότερα σήμερα (24/3) το απόγευμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη πρόεδροΣακελλαροπούλου, θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στον ελληνικό λαό ενόψει της αυριανής επετείου της 25ης Μαρτίου, στο οποίο θα μιλήσει για την εγγύηση των ελευθεριών των πολιτών.

Τηλεοπτικό διάγγελμα σήμερα Τρίτη (24/3) από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Μπορεί ο κορoνοϊός και τα δρακόντεια μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας να διαμορφώνουν μια πρωτοφανή συνθήκη και να σφραγίζουν την επικαιρότητα, αλλά αύριο είναι η επέτειος της 25ης Μαρτίου και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η κυρία Αγγελοπούλου ανέπτυξε στην Πρόεδρο τους στόχους και της δράσης της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης. Η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε με τη σειρά της την υποστήριξη της πολιτείας και του συνόλου των Ελλήνων στο έργο της Επιτροπής.

Αργότερα σήμερα το απόγευμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στον ελληνικό λαό για την αυριανή επέτειο. Στο προεδρικό Μέγαρο υπάρχει η επίγνωση ότι ο κορωνοϊός διαμορφώνει σε κάθε χώρα τις συνθήκες για μια τριπλή κρίση – κρίση δημόσιας υγείας, κρίση οικονομική και κρίση δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Επομένως, στο μήνυμά της η κυρία Σακελλαροπούλου, ως εγγυήτρια του πολιτεύματος, του Συντάγματος και των θεμελιωδών ελευθεριών, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η αναστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών και η οριοθέτηση της κοινωνικής συμπεριφοράς οφείλεται στις έκτακτες συνθήκες κινδύνου που απειλούν τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή και έχει ημερομηνία λήξης.

Οι ελευθερίες θα αποκατασταθούν πλήρως, κάτι το οποίο ασφαλώς εγγυάται και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης έχει επισημάνει αυτή την απολύτως ευαίσθητη διάσταση σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του με κορυφαίους υπουργούς και συνεργάτες του.

Αύριο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου θα καταθέσει στεφάνι. Αναμένεται να παραστεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ενώ έχουν κληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Θα είναι η πρώτη φορά που η 25η Μαρτίου εορτάζεται υπό τέτοιες συνθήκες.

kathimerini.gr