Αναλήψεις έως 400 ευρώ, μόνο από τα ΑΤΜ

Η Ελληνική ένωση τραπεζών ενημερώνει τους πολίτες, με ποιουςτρόπους θα μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω των ΑΤΜ. Αναλήψεις έως 400 ευρώ  μόνο από το ΑΤΜ, για μεγαλύτερα ποσά στα ταμεία των Τραπεζών.

Αναλήψεις έως  400 ευρώ, μόνο από τα ΑΤΜ

Από σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου οι πολίτες δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις παρακάτω συναλλαγές στα τραπεζικά καταστήματα, λόγω του προσωρινού περιορισμού κυκλοφορίας, ώστε να να περιοριστεί στο έπακρο η μεταφορά του κορονοϊού. Η Ελληνική ένωση τραπεζών ενημερώνει ότι θα μπορούν οι πολίτες να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους μέσω ΑΤΜ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, εντείνουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσομένων, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού ».

Συγκεκριμένα, δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

1. Αναλήψεις μετρητών έως €400 πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ(σ.σ. αναλήψεις μεγαλύτερων ποσών γίνονται από τα ταμεία των καταστημάτων).

2. Καταθέσεις μετρητών έως €1.000 πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

3. Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

4. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, αξιοποιήστε τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς σας και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας σας, συμπληρώνει η ΕΕΤ.