Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Απαγόρευση κυκλοφορίας επέβαλε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, με διάγγελμα

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε πως από αύριο Τρίτη (24/3) μέχρι και τις 13 Απριλίου επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ο πόλεμος κατά του κορονοϊού κερδίζεται μόνο αν παραμείνουμε στα σπίτια μας, δήλωσε σήμερα (23/3) το βράδυ ο κ. Αναστασιάδης, ανακοινώνοντας απαγόρευση κυκλοφορίας, εκτός εξαιρέσεων.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ανέφερε ότι παρά τα υφιστάμενα μέτρα και τις θυσίες, μια μειοψηφία επέδειξε συμπεριφορά ανευθυνότητας και απειθαρχίας και για τον λόγο αυτό λαμβάνονται μέτρα από αύριο Τρίτη (24/3) στις 18:00 ως και τις 13/4, γιατί διαφορετικά το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει.

Δεν διανοούμαι, είπε χαρακτηριστικά, πως μπορεί να οδηγηθούμε στα φαινόμενα που καταγράφονται στην Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι γιατροί εξ ανάγκης επιλέγουν ποιοι θα ζήσουν ή ποιοι θα αφεθούν να πεθάνουν.

Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η κυκλοφορία εκτός και αν γίνεται για μετάβαση στους χώρους εργασίας, σε υπεραγορές, φαρμακεία ή τράπεζες ή προς βοήθεια ατόμων που έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ή για επίσκεψη στον γιατρό. Οι πολίτες πρέπει να φέρουν ταυτότητα ή διαβατήριο και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν.

Επίσης κλείνουν δημόσιοι χώροι άθλησης, πάρκα, μαρίνες, παραλίες, εκδρομικοί χώροι, χώροι συναθροίσεων, εκκλησίες και τεμένη, ενώ απαγορεύονται και οι λαμπρατζιές. Τη λειτουργία τους αναστέλλουν όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου πλην κάποιων και τα εργοτάξια, εκτός και αν είναι για έργα δημόσιας ωφελείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ