Διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε επιτρέπονται πάνω από δύο άτομα στο ΙΧ (vid)

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προχώρησε στις απαραίτητες διευκρινίσεις αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.  

Διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε επιτρέπονται πάνω από δύο άτομα στο ΙΧ  (vid)

Μόνο για εξαιρετικό λόγο θα μπορούν να πηγαίνουν οι πολίτες στις δημόσιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προχώρησε σε διευκρινίσεις αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Το Δημόσιο θα δέχεται σε εξαιρετικές κατεπείγουσες περιπτώσεις κατόπιν ραντεβού».

Στη συνέχεια εξήγησε πως:

* Για την κίνηση φορτηγών τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή σχετικό δελτίο κίνησης.

* Οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους τους, ημεδαπούς ή αλλοδαπούς.

Ο κ. Χαρδαλιάς μίλησε μάλιστα και για το θέμα του ορίου των δύο επιβατών ανά ΙΧ, διευκρινίζοντας πως υπάρχουν εξαιρέσεις για τα ανήλικα παιδιά ή για τη μετάβαση σε τελετή αλλά μόνο αν είναι συγγενείς πρώτου βαθμού.

Επιπρόσθετα, ανέφερε για τους δημοσιογράφους πως θα πρέπει να υπάρχει βεβαίωση εργοδότη και να συνοδεύεται η βεβαίωση με το ρεπορτάζ το οποίο καλύπτεται, ενώ τόνισε ότι από σήμερα στις 12:00 τα μεσάνυχτα διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο και ήδη έχουν διακοπεί όλες οι συνδέσεις με την Τουρκία.

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως τα πρώτα δείγματα από την απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι ενθαρρυντικά και ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με τίποτα το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να ξέρουν την αλήθεια και μόνο.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά