Φαρμακεία: Αυτό είναι το υποχρεωτικό ωράριο των φαρμακείων της Αττικής

Συγκεκριμένο πλέον και υποχρεωτικό ωράριο για τα φαρμακεία της Αττικής

Φαρμακεία: Αυτό είναι το υποχρεωτικό ωράριο των φαρμακείων της Αττικής

Το υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων της δύναμης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (όλες οι περιοχές της Αττικής, πλην Πειραιά) λόγω των έκτακτων μέτρων διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 το πρωί με 5 το απόγευμα.

Επίσης, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων λόγω κορονοϊού, ο Φαρμακευτικός Σύλλος Αττικής, έχει ενημερώσει:

· Στα γραφεία του ΦΣΑ δεν προσέρχεται κανείς παρά μόνο για έκτακτο λόγο.
· Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται ηλεκτρονικά και με φαξ. Το email του συλλόγου είναι grfsa@otenet.gr και το fax 210 5220639 (μητρώο) ή 210 5220721 (για τα υπόλοιπα τμήματα).
· Ειδικά για το ταμείο ΤΥΠΕΤ, ΕΔΟΕΑΠ, ΕΥΔΑΠ οι ασφαλισμένοι χρονίων παθήσεων μπορούν να πηγαίνουν στα φαρμακεία με το barcode και να εκτελούν συνταγές , έχοντας την ταυτότητά τους και το ΑΜΚΑ τους.
· Ισχύει η άυλη συνταγογράφηση για όλα τα ταμεία που είναι στην ΗΔΙΚΑ, αρκεί ο ασφαλισμένος να εγγραφεί στην υπηρεσία.

Απαγόρευση μετακινήσεων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε 18 ερωταπαντήσεις

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνομίλησε την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολο Βαλτά. Στόχος της επικοινωνίας ήταν να επισημανθούν πιο εμφατικά, οι οδηγίες για τήρηση των αποστάσεων και των κανόνων ασφαλείας στα φαρμακεία, λόγω κορονοϊού.

Ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τον κ. Βαλτά να τονίσει σε όλους τους φαρμακοποιούς ότι πρέπει να ενημερώνουν τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, να μένουν σπίτι τους. Τα φάρμακά τους, τόνισε, μπορεί να τα παίρνει οποιοσδήποτε συγγενής πρώτου βαθμού με την ταυτότητά του και οποιοσδήποτε τρίτος με υπεύθυνη δήλωση, χωρίς εξουσιότηση.

Να σηειωθεί ότι λόγω των παρουσών ειδικών συνθηκών, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο φαρμακοποιός αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες εντός του Φαρμακείου, παρέχεται η δυνατότητα της εξυπηρέτησης από την ειδική θυρίδα ασφαλείας εξυπηρέτησης του κοινού, κατ’ αναλογία εφαρμογής της παρ. 4 του άρθρου 4 του ν. 1963/1991.