Το διάγραμμα Μόσιαλου για κορονοϊό - Πόσα κρούσματα θα έχουμε σε 30 ημέρες (pic)

Ο κορoνοϊός παραμένει ένα άλυτο πρόβλημα αυτήν την στιγμή για την επιστήμη και σύσσωμη την ανθρωπότητα, καθώς τα κρούσματα παγκοσμίως αυξάνονται και, δυστυχώς, μαζί αυξάνονται και οι συνάνθρωποί μας που δεν τα κατάφεραν.

Το διάγραμμα Μόσιαλου για κορονοϊό - Πόσα κρούσματα θα έχουμε σε 30 ημέρες (pic)

Στην Ελλάδα η κατάσταση- σύμφωνα, πάντα, με τα όσα λένε οι ειδικοί- δεν έχει φτάσει ακόμα στην απόλυτη κορύφωσή της, καθώς η έξαρση περιμένουμε να έρθει τον Απρίλη, όταν και θ’ αντιμετωπίσουμε ακόμα περισσότερες δυσκολίες.

Η κυβέρνηση στην Ελλάδα πήρε πολύ πιο γρήγορα, εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες, μέτρα (κυρίως γιατί είδε το τι συνέβαινε στη γειτονική Ιταλία), όμως το στενόχωρο είναι πως μια μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας δεν τηρεί τα όσα υποδεικνύονται.

Και είναι πάρα, μα πάρα πολύ κρίμα, καθώς αν τηρήσουμε όλοι μας την καραντίνα, θα… ξεφορτωθούμε τον κορονοϊό πολύ πιο άμεσα απ’ όσο φανταζόμαστε. Και κάτι τέτοιο καθίσταται σαφές και ξεκάθαρο από το διάγραμμα που «πόσταρε» στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής πολιτικής της υγείας και διευθυντής του LSE Health στο London School of Economics and Political Science στο Λονδίνο (αλλά και πρώην βουλευτής και κυβερνητικός εκπρόσωπος) περιγράφει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο ποιες είναι οι κολοσσιαίες διαφορές στη διασπορά του ιού αν ένα και μόνο άτομο περιορίσει τις κοινωνικές του επαφές κατά 75%.

Προσέξτε: όχι να τις κόψει εντελώς, στο 100%, αλλά να τις περιορίσει σε μεγάλο βαθμό. Ποιο θα ήταν τότε το αποτέλεσμα της καραντίνας (και της εξόδου μόνο για τα απαραίτητα) μετά από 30, μόλις, ημέρες;

Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία και θα καταλάβετε το λόγο για τον οποίο πρέπει να τηρήσουμε μέχρι κεραίας το #μένουμεσπίτι….

Πηγή: instanews.gr