Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε 13 άτομα που «έσπασαν» την καραντίνα (vid)

Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν 13 άτομα βρέθηκαν να έχουν «σπάσει» την καραντίνα τους λόγω κορονοϊού και τιμωρήθηκαν με 5.000 ευρώ πρόστιμο.

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε 13 άτομα που «έσπασαν» την καραντίνα (vid)

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αποκάλυψε ότι από τους 217 ανθρώπους που ελέγχθηκαν εντοπίστηκαν 13 περιπτώσεις ατόμων που έπρεπε να είναι σε καραντίνα αλλά βρέθηκαν εκτός ή πέριξ της εστίας τους.

Στους παραβάτες επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους προκειμένου να τους επιβληθεί κι άλλη ποινή.

Απαγόρευση μετακινήσεων: Τα Ι.Χ. θα κυκλοφορούν μόνο με τον οδηγό και έναν επιβάτη

Μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα (22/3) η κυβέρνηση οι έλεγχοι και για αυτούς που βρίσκονται σε καραντίνα θα γίνουν πιο αυστηροί.

Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση ανακοίνωσε απαγόρευση της κυκλοφορίας από το πρωί της Δευτέρας (23/3) σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής στη χώρα μας 15 νεκρούς.

Μέτρα, περιορισμοί και έντυπα: Τι απαιτείται για την κυκλοφορία και τις μετακινήσεις

Για το υπηρεσιακό σχέδιο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου δήλωσε:

«Από το πρωί της Δευτέρας θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι και το πρόστιμο των 150 ευρώ θα καταλογίζεται αλλά και σοβαρές ποινικές κυρώσεις και εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και από αέρος επιτήρηση. Αυστηροί έλεγχοι και στα διόδια και επιβολή κυρώσεων».

Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα ισχύσει έως τις 6 Απριλίου και το πρόστιμο για κάθε παραβάτη θα είναι 150 ευρώ.

Η απαγόρευση δεν αφορά: Όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, το ιατρικό προσωπικό και τα μέλη πολιτικής προστασίας, όσους μεταβαίνουν από και προς την εργασία, σε φαρμακείο και γιατρό, σε κατάστημα προμηθειών, στην τράπεζα, σε τελετή, για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή άσκηση με κατοικίδιο κατά μόνας ή ανά δυο άτομα, στον τόπο μόνιμης κατοικίας