Κορονοϊός: Δικογραφία σε βάρος του Μητροπολίτη Κυθήρων για παραβίαση των μέτρων (vid)

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων, Σεραφείμ, λειτούργησε κανονικά στον μητροπολιτικό ναό του νησιού, κατά παράβαση των σχετικών περιοριστικών μέτρων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Κορονοϊός: Δικογραφία σε βάρος του Μητροπολίτη Κυθήρων για παραβίαση των μέτρων (vid)

Ακόμα και στον χώρο της Εκκλησίας σημειώθηκαν παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στα Κύθηρα η Αστυνομία προχώρησε στον σχηματισμό σχετικής δικογραφίας σε βάρος του ίδιου του Μητροπολίτη του νησιού Σεραφείμ, καθώς χθες Παρασκευή άνοιξε κανονικά τον μητροπολιτικό ναό του Εσταυρωμένου, χτύπησε τις καμπάνες, κάλεσε τους πιστούς να προσέλθουν και τέλεσε τη λειτουργία των Χαιρετισμών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εφαρμοστεί ο νόμος από πλευράς των αρχών του νησιού και ο μητροπολίτης πέρα από τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του να λάβει αυστηρές συστάσεις για το μέλλον.

Παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και υποστήριξε ότι δεν είχε φτάσει η εγκύκλιος του Ιερώνυμου. Σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος. Την επόμενη φορά θα περάσει αυτόφωρο.

Σημειώνεται ότι ο ναός είναι μικρός και με τους ψάλτες και τους ηλικιωμένους που ήταν μέσα ο συνωστισμός ήταν αναπόφευκτος.