Κορονοϊός: Στους 56 οι θάνατοι στην Ελβετία, στρατιωτικό νόμο κηρύσσει η Αλβανία!

Ιδιαίτερη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού παρατηρείται και στην Ελβετία, ενώ η αλβανική κυβέρνηση κήρυξε στρατιωτικό νόμο προκειμένου να περιορίσει την κυκλοφορία των πολιτών στους δρόμους και όχι μόνο!

Κορονοϊός: Στους 56 οι θάνατοι στην Ελβετία, στρατιωτικό νόμο κηρύσσει η Αλβανία!

Η Ελβετία ανέφερε σήμερα 6.100 περιστατικά μόλυνσης από τον COVID-19. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 25% σε σύγκριση με τον αριθμό των περιστατικών που είχε ανακοινωθεί χθες, ενώ έχουν αναφερθεί 56 θάνατοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Τα νοσοκομεία που βρίσκονται στα σύνορα με την Ιταλία στο καντόνι του Τιτσίνο αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση. «Η κατάσταση στο Τιτσίνο είναι πολύ έντονη», δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Υγείας, Ντάνιελ Κοτς.

Ωστόσο οι υπηρεσίες υγείας γνωστοποίησαν ότι υπάρχουν ακόμη αρκετά νοσοκομειακά κρεβάτια στο Τιτσίνο. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση αναφέρθηκαν περισσότερα από 1.200 περιστατικά μέσα σε μία ημέρα, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 13 από χθες.

Στρατιωτικός νόμος στην Αλβανία!

Η κυβέρνηση της Αλβανίας προχώρησε σήμερα (21/3) στην ανάπτυξη στρατιωτικών μονάδων ώστε να επιβάλει καθεστώς στρατιωτικού νόμου για 40 ώρες προκειμένου να καταπολεμήσει την εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς οι πολίτες της χώρας αγνόησαν τα προηγούμενα μέτρα κατά του COVID-19.

Περίπου 120.000 Αλβανοί επέστρεψαν από την Ιταλία (η οποία έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα στον κόσμο από τον κορονοϊό) πριν από τη διακοπή της αεροπορικής και θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών κατά μήκος της Αδριατικής Θάλασσας, πριν από 12 ημέρες.