Σεισμός: Ευρεία σύσκεψη στο Καναλάκι, τρεις ελαφρά τραυματίες, ζημιές σε δεκάδες κατοικίες

Προβλήματα από πτώσεις βράχων έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου λόγω του σεισμού στο Καναλάκι

Σεισμός: Ευρεία σύσκεψη στο Καναλάκι, τρεις ελαφρά τραυματίες, ζημιές σε δεκάδες κατοικίες

Λίγο πριν τις οκτώ το πρωί ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού που συνήλθε στο Καναλάκι και έκανε την πρώτη εκτίμηση της κατάστασης από τον ισχυρό σεισμό των 5,6 Ρίχτερ που ταρακούνησε τη νύχτα ολόκληρη την Ήπειρο. Όπως αναφέρει το epirus.gr, τρία άτομα με ελαφρά τραύματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων καθώς αυτό της Πρέβεζας βρίσκεται πλέον σε καραντίνα ενώ πολλές είναι οι ζημιές σε σπίτια και οδικές υποδομές. Η καταγραφή των ζημιών ξεκινά άμεσα με την παρουσία κλιμακίων και από το ΤΑΣ Κοζάνης.

Στο Συντονιστικό έλαβαν μέρος ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος, οι Δήμαρχοι Πάργας και Σουλίου, οι επικεφαλής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και της Αστυνομίας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οι μεγαλύτερες ζημιές σε κατοικία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εντοπίζονται στο Καναλάκι, την Γλυκή, την Ποταμιά, την Κυψέλη, την Σκαφιδωτή και το Σκοτεινό.

Κάποια σπίτια θεωρείται βέβαιο ότι είναι μη κατοικήσιμα και ήδη λαμβάνεται πρόνοια για την στέγαση των ανθρώπων αυτών.

Σοβαρά προβλήματα από πτώσεις βράχων έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, ειδικά του επαρχιακού. Μηχανήματα ήδη δουλεύουν για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Μεγάλο τμήμα της περιοχής παραμένει χωρίς ρεύμα από βλάβη που έχει προκληθεί στο δίκτυο.

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Πάργα: Ζημιές σε σπίτια, καταστήματα-Χωρίς ρεύμα η περιοχή-Οι πρώτες εικόνες

Αρκετοί μετασεισμοί

Μετά τον σεισμό των 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκαν αρκετοί μετασεισμοί με τον ισχυρότερο να είναι 3,2 βαθμούς.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε επιφυλακτικός σημειώνοντας ότι «μας ανησυχεί που ξεκίνησε από χαμηλά 4,2 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ γύρω στα μεσάνυχτα και έφτασε τα 5.6 ρίχτερ στις 2:49 τα ξημερώματα».

Ο ίδιος είπε ότι ο σεισμός προέρχεται από το ρήγμα της Παραμυθιάς.

Το ρήγμα της Παραμυθιάς είναι γνωστό στους σεισμολόγους της χώρας καθώς είχε δραστηριοποιηθεί στις 14 Μαΐου, του 1895 με ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η βιβλιογραφία αναφέρει σοβαρές βλάβες σε κατοικίες, σχολεία και εκκλησίες στο Μαργαρήτι, την Παραμυθιά, το Δραγούμη, στο Καρβουνάρι και στο Κουρτέσι.

Πηγή: epirus.gr