Τι θα γίνει με το δώρο του Πάσχα (vid)

Tι θα γίνει με το δώρο του Πάσχα; Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητούν ενίσχυση από την κυβέρνηση, ενώ υπάρχει σενάριο να μεταφερθεί η καταβολή του δώρου από τα μέσα Μαΐου και μετά.

Τι θα γίνει με το δώρο του Πάσχα (vid)

Αναπροσαρμογή στο δώρο του Πάσχα για όσες εταιρείες έχουν πληγεί από τον κορονοϊό σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο Σπύρος Δημητρέλης στη διάρκεια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του OPEN.

Συγκεκριμένα, ο οικονομικός συντάκτης του καναλιού υποστήριξε ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση και αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν θα δώσουν ολόκληρο το δώρο του Πάσχα, αλλά θα γίνει μία αναπροσαρμογή από το διάστημα που δεν λειτουργούσαν.

Δηλαδή η σκέψη είναι να μη δοθεί το δώρο Πάσχα στο 100%, αλλά να δοθεί στο 90%. Αυτό πρακτικά μένει να ανακοινωθεί και επισήμως από την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το δώρο Πάσχα θα πρέπει να καταβληθεί από τις επιχειρήσεις μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή έως τις 15 Απριλίου για φέτος.

Την αναπροσαρμογή έχουν προαναγγείλει ουσιαστικά κυβερνητικά στελέχη, χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερες πληροφορίες, καθώς το σενάριο παραμένει πάνω στο τραπέζι. Το θέμα άνοιξε από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος απάντησε με ένα «εξετάζεται» όταν ρωτήθηκε σε εκπομπή της ΕΡΤ για το ενδεχόμενο να υπάρχει αλλαγή στα δεδομένα της καταβολής του δώρου.