Κλείνουν και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας - Τι προβλέπει η απόφαση

Το υπουργείο Τουρισμού, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων.

Κλείνουν και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας - Τι προβλέπει η απόφαση

Το υπουργείο Τουρισμού, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου, με την υποχρέωση να λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

Επιπρόσθετα, την απόφαση να σταματήσουν όλες οι επιβατικές πτήσεις στην Ελλάδα από το βράδυ της Κυριακής πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορoνοϊού.

Η σχετική συζήτηση έγινε σήμερα το πρωί, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Έγιναν διερευνητικές επαφές με τις αεροπορικές εταιρείες, με τη Fraport, την ΥΠΑ και ετέθη το ερώτημα αν θα έπρεπε να δοθεί διορία μίας ή τριών ημερών προτού σταματήσουν οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την απόφαση θα εξαιρεθούν συγκεκριμένες πτήσεις cargo που αφορούν την τροφοδοσία και το ιατρικό υλικό.

Οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, και οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό, πιθανόν και στο σημερινό τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Σε νέα δήλωση -μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ- θα προβεί εντός της ημέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως ανακοινώθηκε, η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που ήταν προγραμματισμένη για τις 13:30 αναβάλλεται. Το απόγευμα θα γίνει η δήλωση του πρωθυπουργού. Η ακριβής ώρα θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr και iefimerida