Κορονοϊός: Τι αλλάζει από την Πέμπτη (18/3) στα σούπερ μάρκετ

Αλλάζει από την Πέμπτη, 19 Μαρτίου, το ωράριο στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, όπως θα προβλέπει νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Κορονοϊός: Τι αλλάζει από την Πέμπτη (18/3) στα σούπερ μάρκετ

Αλλάζει από την Πέμπτη, 19 Μαρτίου, το ωράριο στα σούπερ μάρκετ της χώρας λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, όπως θα προβλέπει νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", τα καταστήματα του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων θα ανοίγουν από αύριο Πέμπτη στις 7π.μ. και θα κλείνουν στις 10μ.μ. Το ίδιο θα ισχύσει και για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ για τουλάχιστον τις τέσσερις επόμενες Κυριακές η οποία θα προβλέπεται στην ΠΝΠ.

Σύμφωνα τις πληροφορίες, η ΠΝΠ θα προβλέπει και διοικητικά πρόστιμα έως 1 εκατ. ευρώ καθώς και ποινικές κυρώσεις σε επιχειρήσεις που αισχοκερδούν εκμεταλλευόμενες την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής", και βάσει όσων έχουν προαναγγείλει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, θα ορίζεται ως θεμιτό κέρδος για μια επιχείρηση αυτό που είχε ως το τέλος Φεβρουαρίου.

Τούτο θα προσδιορίζεται με βάση το όφελος το οποίο θα υπολογίζεται με βάση τις τιμές κτήσης και πώλησης, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και τα αποθέματα της επιχείρησης. Παράλληλα θα λαμβάνεται υπόψη και το μεσοσταθμικό ποσοστό κέρδους που είχε μια εταιρεία παραγωγής, προμήθειας και διάθεσης των επίμαχων προϊόντων το διάστημα πριν από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης.

Όσοι παραβιάζουν τη σχετική νομοθεσία θα τιμωρούνται με πρόστιμα , τα οποία ξεκινούν από 1.000 ευρώ και θα φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ. Η ρύθμιση αυτή κρίθηκε αναγκαία μετά τα φαινόμενα υπερτιμολογήσεων που παρατηρήθηκαν κυρίως στις μάσκες, στα αντισηπτικά και σε κάποιες περιπτώσεις στο βρεφικό γάλα.