Κορονοϊός στις ΗΠΑ: Νοσούντες και στις 50 πολιτείες από τον ιό!

Με τρομερή ταχύτητα έχει εξαπλωθεί ο κορονοϊός στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς υπάρχουν πλέον νοσούντες και στις 50 πολιτείες! Πάνω από 100 οι νεκροί από τον φονικό ιό.

Κορονοϊός στις ΗΠΑ: Νοσούντες και στις 50 πολιτείες από τον ιό!

Ο νέος κορονοϊός εξαπλώνεται ραγδαία ανά την υφήλιο και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν αποτελούν εξαίρεση. Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν την Τετάρτη Αμερικανοί αξιωματούχοι, πλέον στις ΗΠΑ υπάρχουν νοσούντες και στις 50 πολιτείες, ενώ ο αριθμός των νεκρών από τον Covid-19 έχει πλέον ξεπεράσει τους 100.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το μεγάλο αμερικανικό δίκτυο NBC, στη χώρα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 5.809 κρούσματα με 100+ θανάτους, την ώρα που στις αρχές Μαρτίου υπήρχαν μόλις 62 επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μάλιστα, πιθανολογείται ότι ο αριθμός των νοσούντων είναι πολύ μεγαλύτερος, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ παρουσιάζουν πλέον έλλειψη διαγνωστικών τεστ, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μοιραία και πολλές ακόμα χώρες ανά τον κόσμο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τουλάχιστον τα μισά κρούσματα έχουν καταγραφεί σε μόλις τρεις πολιτείες και συγκεκριμένα στη Ουάσινγκτον, στη Νέα Υόρκη και στην Καλιφόρνια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες πολιτείες να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τους κυβερνήτες τους.