Κορονοϊός: Γιαγιά στην Κομοτηνή πήγε με κράνος για ψώνια, στην υγεία μας στον καθρέπτη (pic, vid)

Τα μέτρα προφύλαξης είναι δεδομένα, αλλά μερικές φορές υπάρχει και υπερβολή ή ευρηματικότητα για να αποφύγουμε τον κορονοϊό. Γιαγιά στην Κομοτηνή πήγε με κράνος στο σούπερ μάρκετ.

Κορονοϊός: Γιαγιά στην Κομοτηνή πήγε με κράνος για ψώνια, στην υγεία μας στον καθρέπτη (pic, vid)

Όλοι φοβόμαστε, ιδιαίτερα οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά μερικές φορές τα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό είναι υπερβολικά ή ευρηματικά αν θέλετε.

Μια γιαγιά λοιπόν πήγε στο σούπερ μάρκετ την Κομοτηνή, καλυμμένη από πάνω ως κάτω με ρούχα, ενώ στο κεφάλι της φόρεσε ένα κράνος για να προφυλαχθεί από τον κορονοϊό. Και φυσικά κράτησε και απόσταση ασφαλείας από τον ταμία, αλλά και τους άλλους πελάτες.

Δείτε και το βίντεο με έγκλειστο στο σπίτι όπως όλοι μας, να κάνει στην υγεία μας στον καθρέπτη για να νιώσει ότι πίνει με παρέα και όχι μόνος, αλλά και να προφυλαχθεί από τον κορονοϊό.

Καλό θα είναι γενικά να μην υπάρξει πανικός σε περίπτωση που κάποιος εκδηλώσει τα συμπτώματα. Το σχολαστικό και συχνό πλύσιμο των χεριών με αντισηπτικό σαπούνι και το καλό στέγνωμα στη συνέχεια είναι επίσης απαραίτητα. Στα μέτρα περιλαμβάνονται η αποφυγή της επαφής με ανθρώπους που έχουν συμπτώματα γρίπης ή κρυολογήματος, όπως και η αποφυγή παραμονής σε κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο.

Ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα που επιτυγχάνεται μέσω της καλής διατροφής, της αποχής από το κάπνισμα, της αποφυγής μιας καθιστικής ζωής και της ρύθμισης των χρόνιων νοσημάτων από τα οποία πάσχει κανείς είναι τα βασικά μέτρα προφύλαξης.

Καλό θα είναι γενικά να μην υπάρξει πανικός σε περίπτωση που κάποιος εκδηλώσει τα συμπτώματα.

Το σχολαστικό και συχνό πλύσιμο των χεριών με αντισηπτικό σαπούνι και το καλό στέγνωμα στη συνέχεια είναι επίσης απαραίτητα.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται η αποφυγή της επαφής με ανθρώπους που έχουν συμπτώματα γρίπης ή κρυολογήματος, όπως και η αποφυγή παραμονής σε κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο.

Επίσης, δεν θα πρέπει να καταναλώνει κανείς ακατέργαστα και ωμά κρέατα και να αποφεύγει την επαφή με πτηνά, αδέσποτα ζώα και πουλερικά.