Πλαφόν στα αντισηπτικά

Στην επιβολή πλαφόν στην αγορά αντισηπτικών προϊόντων προχωρά η Κυβέρνηση. Σχετική ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.

Πλαφόν στα αντισηπτικά

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε: "Θεσπίζουμε πλαφόν τρία αντισηπτικά ανά καρότσι".

Σε αντίστοιχο μέτρο έχουν προχωρήσει ήδη μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού. Όπως έγραψε το Capital.gr στη Μεγάλη Βρετανία η αλυσίδα Tesco επέβαλε όριο αγορών, 5 τεμάχια ανά καταναλωτή, σε συγκεκριμένα είδη προϊόντων, όπως στο γάλα μακράς διαρκείας, στα ζυμαρικά, στις κονσέρβες, στα αντισηπτικά τζελ, στα μαντιλάκια, κ.ά., αναφέρουν βρετανικά μέσα όπως το BBC.

Εμπορική πρακτική την οποία εν μέρει ακολουθούν και άλλα Βρετανικά σούπερ μάρκετ, ενώ σε αντίστοιχες κινήσεις έχουν προχωρήσει αμερικανικές αλυσίδες όπως η Target και η Kroger που έχουν θέσει όριο έξι και πέντε τεμαχίων ανά άτομο για την αγορά ειδών όπως τα αντισηπτικά μαντιλάκια και το τζελ χειρός.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία κατανάλωσης που υπάρχουν για την εβδομάδα 24/02-01/03 πρώτα σε κατανάλωση σύμφωνα με την IRI, ήταν τα αντιβακτηριακά μαντιλάκια (+669,1% αύξηση των πωλήσεων), αντιβακτηριακά τζελ (+297,4%) και κρεμοσάπουνα (+283,4%).

Η μέτρηση της Nielsen κατέγραψε αύξηση 721% των πωλήσεων υγρών καθαριστικών / απολυμαντικών, επταπλασιασμό των πωλήσεων σε μαντιλάκια και αντιβακτηριδιακά, πενταπλασιασμό των πωλήσεων σε αντισηπτικά υγρά, ενώ στα τρόφιμα πρώτο στις προτιμήσεις ήταν το αλεύρι (+141,9%), τα ζυμαρικά 140,1%, το ρύζι (126,2%) και το γάλα εβαπορέ (90,7%).

Πηγή:capital.gr