Κορονοϊός: 103 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -Σύνολο 331 (vid)

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 103 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 331.

Κορονοϊός: 103 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -Σύνολο 331 (vid)

Από τα 103 κρούσματα, τα 49 κρούσματα διαπιστώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ τα 54 διαπιστώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα. Σαράντα-τέσσερα είναι τα κρούσματα ανθρώπων που δεν ταξίδεψαν σε χώρα, όπου υπάρχει η επιδημία, ούτε ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που νοσούν. Σε αυτό το σημείο ο κ. Τσιόδρας ζήτησε να μην χρησιμοποιείται ο όρος “ορφανά”.

Κορονοϊός: Τέταρτος νεκρός στην Ελλάδα (vid)

Επιπλέον, ανέφερε πως 51 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 8 διασωληνωμένοι – όλοι άνδρες- σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Δέκα άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο. Περίπου 4.000 δείγματα έχουν ελεγχθεί.

«Τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα» έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος επανέλαβε τη σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή του συγχρωτισμού.

Απηύθυνε δε, έκκληση για επιτήρηση της υγείας, όποιου πολίτη επιστρέφει από χώρα του εξωτερικού, ενώ υπενθύμισε ότι ο κύριος τρόπος μετάδοσης του Covid-2019 παραμένει μέσω των αεροσταγονιδίων.