Κορονοϊός: Λιγότεροι πιστοί στις εκκλησίες, άλλα «ουρές» για τη Θεία Κοινωνία!

Την ώρα που οι περισσότεροι τόποι θρησκευτικής λατρείας στον κόσμο έχουν κλείσει τις πόρτες τους στους πιστούς, αρκετοί πιστοί αψηφούν τον κίνδυνο του κορονοϊού για να μεταλάβουν τη Θεία Κοινωνία σε αρκετές εκκλησίες της Ελλάδας. Μικρότερη πάντως είναι η προσέλευση του κόσμου σε σχέση με προηγούμενες Κυριακές.

Κορονοϊός: Λιγότεροι πιστοί στις εκκλησίες, άλλα «ουρές» για τη Θεία Κοινωνία!

Για ακόμα μια Κυριακή, αρκετοί ήταν οι πιστοί που αψήφησαν την απειλή της εξάπλωσης του κορονοϊού και τις παροτρύνσεις του Υπουργείου Υγείας και παρευρέθηκαν στην Θεία Λειτουργία. Ωστόσο, παρατηρήθηκε αισθητή μείωση της προσέλευσης του κόσμου σε σχέση με προηγούμενες Κυριακές.

«Ουρές» για για τη Θεία Κοινωνία σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Λάρισα, πάντως, ο κόσμος σχημάτισε «ουρά» για να μεταλάβει την Θεία Κοινωνία. Ακόμα, όμως και στις εκκλησίες της θεσσαλικής πρωτεύουσας η κίνηση ήταν μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα larissanet.gr.

Ακόμα και στις ενορίες του κέντρου της πόλης, διακρίνονται αρκετές άδειες θέσεις, κάτι που δεν συνέβαινε, πριν την έλευση του κορονοϊού στη χώρα μας, ενώ ορισμένοι πιστοί φορούν προστατευτικές μάσκες.

Ουρές παρατηρήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον τον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, όπου οι πιστοί δεν έλαβαν σοβαρά τις παροτρύνσεις των ειδικών και προσήλθαν μαζικά για να μεταλάβουν.

Συμβαίνει τώρα και μεταδίδεται live από την ΕΡΤ-2 .....???

Posted by We are all Greeks on Sunday, 15 March 2020

Έκτακτη σύγκλιση της Ιερά Συνόδου

Παράλληλα, το απόγευμα της Δευτέρας (16/3) συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος και αναμένεται να τεθεί επί τάπητος ακόμα και το προσωρινό κλείσιμο των εκκλησιών, των υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου, της Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι θρησκευτικοί τόποι λατρείας κλείνουν τις πόρτες τους

Υπό τον φόβο του κορονοϊού αρκετοί θρησκευτικοί ναοί σε όλον τον κόσμο έχουν αναστείλει την λειτουργίας του μέχρι νεωτέρας.

Στην Ιταλία, την ευρωπαϊκή χώρα με τα περισσότερα κρούσματα και θανάτους, όλες οι εκκλησίες της της Επισκοπής της Ρώμης θα κλείσουν μέχρι τις 3 Απριλίου σε μια προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας.

Ακόμα αποφασίστηκε όλες οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας να πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία των πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό.

Στο Σικάγο, κλείνουν όλες οι εκκλησίες της Μητρόπολης ως «Πράξη αγάπης και ευθύνης». Είχε προηγηθεί απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, η οποία παρείχε στους κατά τόπους Μητροπολίτες της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής την ευελιξία για να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πιστών.

Την ίδια ώρα, ο φημισμένος ναός της Βηθλεέμ, καθώς και όλες οι εκκλησίες και τα τζαμιά της Δυτικής Όχθης κλείνουν προληπτικά για δυο εβδομάδες σε συνεννόηση με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Έλληνες τουρίστες - προσκυνητές είχαν καταλύσει σε ξενοδοχείο της Βηθλεέμ, όπου εντοπίσθηκαν τέσσερα ύποπτα κρούσματα σε μέλη του προσωπικού, όπως ανέφερε Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Στο Ισραήλ αναφέρονται τουλάχιστον 16 κρούσματα, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι έχουν μπει σε καραντίνα. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει στα Ιεροσόλυμα, στον Ναό της Αναστάσεως, που βρίσκονται υπό ισραηλινό έλεγχο.

Πριν λίγες ημέρες, η Σαουδική Αραβία αποφάσισε την προσωρινή αναστολή του προσκυνήματος στη Μέκκα και τη Μεδίνα, ενώ ειδικά συνεργεία επιστρατεύτηκαν για να απολυμάνουν τους χώρους.