Κορονοϊός - Κικίλιας: «Όλοι σπίτι - Κλείνουν εμπορικά κέντρα, μπαρ, εστιατόρια, κλαμπ, καφετέριες»

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε πως το κράτος παίρνει έκτακτα μέτρα λόγω του κορονοϊού. Κλείνουν εμπορικά κέντρα, μπαρ, εστιατόρια, κλαμπ, καφετέριες και όλη η εστίαση. 

Κορονοϊός - Κικίλιας: «Όλοι σπίτι - Κλείνουν εμπορικά κέντρα, μπαρ, εστιατόρια, κλαμπ, καφετέριες»

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, μίλησαν για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα τα οποία και θα πάρει το κράτος, για προληπτικούς λόγους. Θα παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά κέντρα, τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα κλαμπ, οι καφετέριες και γενικά όλη η εστίαση. Aνοιχτά θα παραμείνουν τα σούπερ-μάρκετ, τα φαρμακεία, οι φούρνοι και τα περίπτερα, για την τροφοδοσία σε είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας γνωστοποίησε πως τα κρούσματα στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί, έχοντας φτάσει τα 190 σε όλη την χώρα. Αυτά φυσικά είναι τα επίσημα που έχουν καταγραφεί.

«Μένουμε Σπίτι: Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, εάν δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα. Δίνουμε προτεραιότητα για την εξέταση στους συμπολίτες μας με σοβαρή αναπνευστική νόσο, καθώς και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με χρόνια προβλήματα υγείας», σχολίασε ο Βασίλης Κικίλιας.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα νέα μέτρα του ΕΟΔΥ κλείνουν:

*Εμπορικά κέντρα

*Μπαρ, κλαμπ, εστιατόρια και καφετέριες

*Όλη η εστίασση εκτός από delivery και τα take away

*Οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τους ανοιχτούς χώρους

*Κέντρα αισθητικής

*Παραμένουν ανοιχτά καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και φούρνοι

Λαμβάνονται ειδικά μέτρα για υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες