Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό - Ποιος ήταν

Το βιογραφικό του 66χρονου Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, ο οποίος είναι ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα από τον κορονοϊό.

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό - Ποιος ήταν

Ο πρώτος θάνατος ασθενή με κορονοϊό στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε. Την τελευταία του πνοή άφησε στις 3:15 τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, ο περιφερειακός σύμβουλος από την Αμαλιάδα Μανώλης Αγιομυργιαννάκης στα 66 του χρόνια!

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας: «Ο 66χρονος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα patrinews.gr, ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Υπηρέτησε ως καθηγητής και διευθυντής σε σχολεία του Πύργου –Αμαλιάδας-Χαβαρίου Κεραμιδιάς – Γαστούνης και δίδαξε στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας. Συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 και από τότε κατείχε πολλές και καίριες εκλεγμένες θέσεις επί σειρά ετών. Παράλληλα, εκλεγόταν επανειλημμένως στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών. Τον Μάϊο του 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό Ηλείας με το ψηφοδέλτιο «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» του Απόστολου Κατσιφάρα. Διαχώρισε τη θέση του για σειρά ζητημάτων και ανεξαρτητοποιήθηκε. Ήταν επίσης υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ τον Ιανουάριο του 2015 και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Ηλεία.

Στις περιφερειακές εκλογές το περασμένο καλοκαίρι, εξελέγη εκ νέου Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» και έκανε σημαντικές παρεμβάσεις για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ηλεία, με κυρίαρχο την άμεση κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, για να μην χάνονται άλλες ζωές άδικα…