Κορονοϊός: Νεκρός ο 66χρονος στο Ρίο

Έφυγε από τη ζωή ο 66χρονος που νοσηλευόταν με κορονοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου.

Κορονοϊός: Νεκρός ο 66χρονος στο Ρίο

Δεν άντεξε τελικά ο 66χρονος που νοσηλευόταν με κορονοϊό στο Ρίο. Έφυγε από τη ζωή στις 03:15 τα ξημερώματα. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο ασθενούς που μολύνθηκε από τον κορονοϊό στην χώρα μας. Ο 66χρονος εκπαιδευτικός είχε διαγνωστεί θετικός μετά από ταξίδι στο Ισραήλ, ένα ταξίδι που είχε ως αποτέλεσμα να αρρωστήσουν απο κορονοϊό συνολικά 56 άτομα.

Την τραγική είδηση έκανε πρώτος γνωστή στις 04 περίπου τα ξημερώματα, πριν βγει η επίσημη ανακοίνωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και πρώην διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Χαράλαμπος Μπονάνος.

Μέχρι χθες το βράδυ, τα κρούσματα στη χώρα μας είχαν φτάσει τα 99 ενώ πανδημία χαρακτήρισε τον κορονοϊό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Η λέξη πανδημία δεν χρησιμοποιείται εύκολα ή χωρίς προσοχή. Είναι μια λέξη που αν χρησιμοποιηθεί εσφαλμένα μπορεί να προκαλέσει αδικαιολόγητο πόνο ή την αίσθηση πως η μάχη χάθηκε, οδηγώντας σε αχρείαστη αγωνία και θάνατο» δήλωσε ο δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 118.000 κρούσματα σε 114 χώρες και 4.291 άνθρωποι έχουν πεθάνει, είπε ο Τέντρος, σημειώνοντας πως οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν. Ο Οργανισμός προέβλεπε από τα τέλη Φλεβάρη πως ο ιός ενδέχεται να εξελιχθεί σε πανδημία.