Κορονοϊός: Κόκκινη ζώνη όλη η Ιταλία

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε πως η Ρώμη υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Κορονοϊός: Κόκκινη ζώνη όλη η Ιταλία

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πως όλη η Ιταλία θα αποτελέσει «Κόκκινη Ζώνη» και πως η Ρώμη υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Η μετακίνηση του πληθυσμού θα περιοριστεί σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε.

«Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία», δήλωσε πριν λίγο ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε σχέση με την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κορονοϊού.

«Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες», τόνισε ο Κόντε και συνέχισε: «Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες». «Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία», επισήμανε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.